Tenis

Roko korak do glavnog

Ivor Krapac • srijeda, 21.05.2008.

Roko Karanušić došao je korak do plasmana u glavni ždrijeb Roland Garrosa. Roko je u drugom kvalifikacijskom kolu drugog Grand Slam turnira sezone slavio uz preokret nakon gubitka prvog seta protiv Austrijanca Martina Fischera...

Sedmopostavljeni Karanušić imao je puno teži posao nego u utorak u prvom kolu protiv Rumunja Garda. 21-godišnji Martin Fischer, 256. na Entry listi, preskočen je unatoč ekspresno izgubljenom prvom setu, s 1:6, 6:3 i 6:3.

Na posljednjoj kvalifikacijskoj prepreci, u petak, Roka čeka 28-godišnji drugi peruanski reket Ivan Miranda (171.), koji je u drugom kolu sa 7:6(5) i 6:3 eliminirao Talijana Alberta Brizzija, prošlotjednu Karanušićevu "žrtvu" u osmini finala Zagreb Opena. Roko i Miranda dosad se nisu susretali.

U četvrtak će na teren dvije preostale hrvatske predstavnice u drugom kolu ženskih kvalifikacija. Jelena Pandžić ide na Francuskinju Julie Coin (196.), dok je Jelena Kostanić-Tošić u srijedu poslijepodne doznala da je čeka 31-godišnja Švicarka Emmanuelle Gagliardi (151.), na startu sa 6:2 i 6:3 bolja od 21. nositeljice, Bjeloruskinje Tatjane Puček.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!