Košarka

Dominacija domaćina

Branko Barić • četvrtak, 22.05.2008.

Prvi susreti doigravanja francuskog prvenstva donijeli su izrazitu dominaciju domaćina. Najuvjerljiviji je bio Nancy koji je, blago rečeno, propisno osramotio momčad Vichyja...

Nije sramota kada sedmoplasirana momčad izgubi na gostovanju kod drugoplasirane, ali sramota je kad izgube s 38 razlike i pritom u cijelom susretu postignu samo 43 koša. U demonstraciji sile domaćeg SLUC-a najviše su se istaknuli Ricardo Greer, koji je dva skoka ostao "kratak" za triple-double (18 poena, deset asistencija i osam skokova), te Mike Bauer (24 poena, deset skokova).

Trećeplasirana momčad regularnog dijela prvenstva također nije imala previše problema protiv Hyeres-Toulona, o čemu svjedoči i konačni rezultat 92:72. Kao i proteklog vikenda u finalu Kupa, ponovno je reketom dominirao Uche Nsonwu-Amadi u redovima Asvela s deset poena i 14 skokova, dok su strijelce predvodili Robert Conley s 20, te Lamayn Wilson s 18 poena. Hrvoje Perinčić odigrao je 31 minutu za goste i za to vrijeme ubacio osam poena uz tri skoka.

Ulogu favorita potvrdio je i Le Mans svladavši sa 82:62 ekipu Choleta. Alain Koffi ubacio je 17 poena uz pet skokova, a ponovno je briljirao mladi Nicolas Batum sa 11 poena, devet asistencija i sedam skokova. Ništa manje uvjerljiv nije bio niti Roanne u pobjedi 94:72 protiv Le Havrea, a tu je prvo ime susreta bio Marc Salyers sa 27 poena i šest skokova.

LNB, četvrtfinale, prvi susreti:
Roanne – Le Havre 94:72 (1:0)
Nancy – Vichy 81:43 (1:0)
Le Mans – Cholet 82:62 (1:0)
Asvel – Hyeres-Toulon 92:72 (1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!