Tenis

Pandžić u završnici kvalifikacija

Ivor Krapac • četvrtak, 22.05.2008.

Drugo kolo ženskih kvalifikacija Roland Garrosa prošlo je s po jednom uvjerljivom pobjedom i porazom hrvatskih predstavnica. Jelena Pandžić pokazala je previše za Francuskinju Julie Coin, dok se Jelena Kostanić-Tošić oprostila uhvativši samo dva gema protiv Švicarke Emmanuelle Gagliardi...

Za početak, ljepše vijesti. Jelena Pandžić odradila je posao u drugom kvalifikacijskom kolu sa 6:3 i 6:1 protiv 25-godišnje francuske igračice Julie Coin, 196. na svijetu, osiguravši priliku da se prvi put u karijeri probije u glavni ždrijeb nekog Grand Slam turnira.

Za taj cilj Pandžić u trećem kolu mora preko druge nositeljice, Rumunjke Monice Niculescu (86.), koja je izborila završnicu kvalifikacija s glatkih 6:1 i 6:1 protiv Njemice Angelike Bachmann.

Druga Jelena, Kostanić-Tošić, nije bila ni približno tako uspješna. Vodeća hrvatska tenisačica na WTA ljestvici nasukala se sa 6:0 i 6:2 u korist jedne od veteranki Toura, 31-godišnje Švicarke Emmanuelle Gagliardi (151.). Kostanić-Tošić uhvatila je svoj prvi gem u meču tek pri zaostatku od 6:0 i 2:0, no puno više od toga nije uspjela napraviti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!