Ostali sportovi

Pariz-Dakar: Polimac na cilju, Kleinschmidt prva

Davor Sajko • nedjelja, 21.01.2001.


Posljednja 20. etapa rallya Pariz-Dakar nije kao što se i očekivalo nikakvih promjena u ukupnom poretku u odnosu na jučerašnju etapu. Po prvi puta u 23-godišnjoj tradiciji rallya pobijedila je jedna žena. U konkurenciji 111 automobilskih posada koliko ih je krenulo 1. siječnja iz Pariza, na cilj u Dakar Nijemica Jutta Kleinschmidt (Mitsubishi) stigla je za 70h 42’ 06" što je bilo za 02’ 39" brže u odnosu na momčadskog kolegu Japanca Hiroshi Masuoku (Mitsubishi), dok je Jean-Luis Schlesser (Schlesser-Renault) zaostao 23’ 29". Nakon jučerašnjih uzbuđenja kada je Masuoka ozbiljno oštetio svoj Mitsubishi, a zbog prijevremenog pojavljivanja na startu Francuz Jean-Luis Schlesser kao i njegov momčadski kolega Jose-Maria Servia kažnjeni s 60 dodatnih minuta, Kleinschmidt je izbila na prvo mjesto koje u posljednoj kružnoj etapi od 25 kilometara oko senegalskog glavnog grada nije ispustila. Najbrži u današnjoj etapi bili su Schlesserove posade, dok je iza njih s zaostatkom od 12 sekundi stigao Sousa.


Patrik Polimac (KTM)

Kod motociklista pobjednik je Talijan Fabrizio Meoni (KTM) koji je u Dakar s stigao s prednosšću od 25’ 10" u odnosu na Španjolca Jordi Arcaronsa (KTM), dok je treći Čileanac Carlo de Gavardo (KTM). Patrik Polimac je ponovio svoj uspjeh od prije dvije godine kada je također završio rallya i završio rally na 45. mjestu, a njegov ovogodišnji zaostatak za pobjednikom iznosi 36h 14’ 54" što je za nešto više od dvije minute bolje nego prije dvije godine. Današnju je etapu Polimac završio je 74. mjestu zaostavši za pobjednikom Fincem Kari Tianenom (KTM) 16’ 16". Na kraju je u ukupnom poretku KTM osvojio prvih pet mjesta u klasi motociklista (Meoni, Arcarons, De Gavardo, Esteve Pujol, Cox). Naš drugi predstavnik Zlatko Kadrnka (KTM) odustao je nakon četvrte etape kada je pao i ozlijedio se.

Kod kamiona Čeh Loprais (Tatra) završio je rally s prednošću od 8h 09’ 15" u odnosu na Japanca Sugavaru (HINO), dok je Austrijanac Reif zaostao čak 16h 34’ 08". Nakon prošlogodišnjeg rallya kada su u borbi za prva tri mjesta bile isključivo Tatre i Kamazi, ove su se godine na pobjedničko postolje popeli MAN i HINO.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!