Tenis

Šveđani prvi finalisti

Branko Barić • petak, 23.05.2008.

Prvog dana posljednjeg kola Svjetskog ekipnog prvenstva u Düsseldorfu saznali smo prvog sudionika velikog finala. Šveđani su dobili oba singla u susretu protiv Amerikanaca i osigurali prvu poziciju u "crvenoj" skupini, dok će se u "plavoj" situacija rasplesti u petak...

Treće kolo donijelo je obračun do sada jedine dvije neporažene momčadi, a on je riješen već nakon prvog dana. Svjetski broj osam, James Blake, odlično je ušao u susret protiv Robina Soderlinga osvojivši prvi set sa 7:5, no Šveđaninu je trebalo samo 49 minuta da dobije preostala dva sa 6:3 i 6:0.

"To nije bio moj najbolji tenis. On je počeo u jednom trenutku zaista dobro igrati, a ja se nisam držao taktike koja mi je mnogo donijela u prvom setu. Šteta, volio bih da sam danas odigrao bolje i ostavio nas sa šansom za finale, ali nije išlo", rekao je nakon susreta Blake.

Posao za Švedsku dovršio je Thomas Johansson pobjedom nad Bobbyjem Reynoldsom. Šveđanima će subotnje finale biti njihovo šesto u povijesti ovog natjecanja, a tamo će pokušati doći do svog četvrtog naslova čime će se izjednačiti s Njemačkom, SAD-om i Španjolskom.

Drugi susret u ovoj skupini, onaj između Argentinaca i Čeha, izjednačen je na 1:1 nakon što je Berdych svladao Canasa, a Chela Tabaru.

Rusi su u "plavoj" skupini poveli sa 1:0 protiv Nijemaca, pa domaćinima ne preostaje drugo nego da pobijede oba preostala sutrašnja meča ukoliko žele vidjeti finale. Igor Andreev bio je prejak za Philippa Kohlschreibera i donio je Rusima veliku prednost, a u drugom singlu u petak će se sastati Nicolas Kiefer i Dimitrij Tursunov.

U vodstvu su i Španjolci protiv Talijana i to zahvaljujući Davidu Ferreru koji je u tri seta nadvisio Potita Staracea.

Svjetsko ekipno prvenstvo, treće kolo:

PLAVA SKUPINA

Rusija – Njemačka 1:0
Andreev – Kohlschreiber 6:4, 6:3

Španjolska – Italija 1:0
Ferrer – Starace 6:3, 3:6, 6:3

CRVENA SKUPINA

SAD – Švedska 0:2
Blake – Soderling 7:5, 3:6, 0:6
Reynolds – Johansson 3:6, 6:2, 3:6

Argentina – Češka 1:1
Canas – Berdych 2:6, 6:3, 3:6
Chela – Tabara 6:0, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!