Tenis

Roko i Jelena u glavnom

Ivor Krapac • petak, 23.05.2008.

Roko Karanušić izborio je svoj drugi, a Jelena Pandžić prvi nastup u karijeri u glavnom ždrijebu Roland Garrosa. Roko je zaokružio kvalifikacijski posao pobjedom nad Peruancem Ivanom Mirandom, dok je Jelena iznenadila drugopostavljenu Rumunjku Monicu Niculescu...

Nakon kasnog paljenja, Roko Karanušić trgnuo se na vrijeme da se stigne, na koncu, prilično uvjerljivo razračunati s Ivanom Mirandom, 171. na Entry listi. Peruanac je u prvom setu uz rani break poveo s 3:0, da bi u nastavku Roko krenuo i praktički pregazio svog suparnika.

Peti hrvatski reket je serijom od deset uzastopnih osvojenih gemova potpuno okrenuo stvari u svoju korist, poveo sa 6:3 i 4:0, nakon čega Mirandi više nije bilo povratka. Završilo je sa 6:3 i 6:1.

Vezane vijesti

Kvalifikacije su okončane uspješno, a slijedi drugi pokušaj u glavnom ždrijebu pariškog Grand Slam turnira. U prvom, prije dvije godine, Roko je u prvom kolu naišao na nekadašnjeg pobjednika Gastona Gaudija i pao sa 6:2, 6:2, 6:2.

Ovog puta će s druge strane mreže ponovno biti Argentinac, ali puno manje ugledan. U prvom kolu čeka Maximo Gonzalez (137.), također kvalifikant, a ukoliko dobije, Karanušić će se u drugom kolu sresti s boljim iz rusko-njemačkog ogleda 15. nositelja Mihaila Južnjog i Benjamina Beckera.

Jelena Pandžić pobrinula se za lijepe vijesti iz trećeg kola ženskih kvalifikacija. 25-godišnja Splićanka osigurala je glavni ždrijeb nekog Grand Slam turnira prvi put u karijeri s 2:6, 7:5 i 6:4 protiv druge nositeljice, 20-godišnje Rumunjke Monice Niculescu, 86. na WTA ljestvici.

Bio je to meč u kojem se Jelena izvukla s ruba poraza kod Rumunjkinog servisa za pobjedu pri vodstvu od 6:2 i 5:4, kad Niculescu, ipak, nije došla do meč-lopte. Nešto ranije Pandžić je ispustila vodstvo od 3:1 u drugom setu.

U trećoj dionici Niculescu je imala rani break, 2:1 sa servisom, no ta prednost nije trajala dugo. Pandžić je okrenula na 5:3, ispustila servis za pobjedu u devetom gemu, da bi na koncu sve riješila breakom gem kasnije.

Jelenina prva suparnica u glavnom turniru bit će 28-godišnja Francuskinja Severine Bremond (119.), vlasnica pozivnice, a pobjednica tog susreta u drugom će kolu ići na bolju iz ogleda Ukrajinke Marije Koriceve i 14. nositeljice, Poljakinje Agnieszke Radwanske.

Karolina Šprem, koja je na startu glavnog turnira čekala suparnicu iz kvalifikacija, dočekala je 19-godišnju Slovakinju Magdalenu Rybarikovu, 158. na svijetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!