Tenis

Francusko finale u Maroku

Ivana Spahija • petak, 23.05.2008.

Poznati su finalisti ATP turnira u marokanskoj Casablanci. Prvi nositelj turnira, Francuz Jo-Wilfried Tsonga, zbog ozljede je bez borbe predao meč sunarodnjaku Gillesu Simonu. Francuskog kvalifikanta u finalu očekuje dvoboj s petim nositeljem, Julienom Benneteauom...

Iako je prikazao odličnu igru na zemlji Casablance, prvi nositelj Jo-Wilfried Tsonga ipak nije stigao do najviše stepenice turnira. 15. je igrač svijeta zbog ozljede desnog koljena bez borbe predao meč sunarodnjaku Gillesu Simonu, koji je u glavni dio turnira dospio kroz kvalifikacije.

Simonu je ovo ukupno četvrto finale u karijeri, a 23-godišnji Francuz se već okitio dvama naslovima pobjednika. Prošle je godine osvojio trofeje turnira u Marseilleu i Bukureštu. "Koncentrirat ću se na svoju igru i pokušati igrati svoj najbolji tenis. Osjećam se dobro u Casablanci i sretan sam što ću igrati u finalu", rekao je Francuz.

Simonu će se u finalu suprotstaviti sunarodnjak Julien Benneteau, postavljen za petog nositelja turnira. Trenutno 65. tenisaču svijeta bilo je potrebno sat i 40 minuta da dođe do pobjede vrijedne finala. Francuski je tenisač nakon tri odigrana seta iz igre izbacio trećepostavljenog Argentinca Agustina Callerija.

Calleri je odlično ušao u meč, u prvom setu Francuza nije bilo "ni za čuti, ni za vidjeti", a Argentinac je iskoristio tri break prilike i rutinski sa 6:1 uzeo prvi set. No, u nastavku je uslijedilo buđenje Benneteaua, koji je Calleriju uzvratio na identičan način i sa 6:1 odveo meč u odlučujući set. Tamo je dva puta slomio servis Argentinca za konačnih 1:6, 6:1 i 6:3. Francuzu je finale Casablance ujedno i najveći podvig u karijeri, Benneteau se po prvi put u karijeri našao u finalu ATP turnira.

ATP Casablanca, polufinale: Gilles Simon (Francuska) - Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 1) predaja b.b. Tsonge, Julien Benneteau (Francuska, 5) - Agustin Calleri (Argentina, 3) 1:6, 6:1, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!