Vodeni sportovi

Hrvati razbili Grke

Hrvoje Vuković • petak, 23.05.2008.

U prvom kolu prvog turnira vaterpolske Svjetske lige koji se ovih dana održava u Budvi, hrvatska reprezentacija u B sastavu svladala je Grčku i tako napravila prvi korak prema završnom turniru koji će se održati u Italiji...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odlično je startala na prvom kvalifikacijskom turniru Svjetske lige. Iako smo u Budvu otišli u B sastavu, budući da se A reprezentacija priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo u Malagi, naše su mlade snage bez ikakvih problema u prvom kolu razmontirale Grčku, koja je također doputovala u Budvu u pomlađenom sastavu.

Hrvati su pod vodstvom trenera Emila Nikolića slavili sa 12:4, pokazavši kako želje i motiva sigurno ne nedostaje niti ovoj tzv. drugoj izabranoj vrsti. U drugom susretu u našoj skupini domaćin Crna Gora očekivano je slavila protiv također šarene selekcije Italije sa 9:7. U drugom kolu Hrvatska sutra igra protiv Italije koji su ujedno i domaćini završnog turnira Svjetske lige, pa nam je za plasman u završnicu potrebno jedno od prva tri mjesta, pošto Talijani imaju izravan plasman.

Budva, Svjetska liga, kvalifikacije, 1.kolo:
Hrvatska - Grčka 12:4
Crna Gora - Italija 9:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!