Košarka

Dobro otvaranje za Ukića

Ivana Spahija • petak, 23.05.2008.

Košarkaši Repešine Lottomatice Rome dobro su ušli u polufinalne susrete doigravanja talijanskog košarkaškog prvenstva, u kojima se za ulazak u završnicu bore protiv momčadi Air Avellina. Lottomatica je u prvom susretu polufinala upisala tijesnu pobjedu na domaćem terenu...

Izabranici Jasmina Repeše prošli su prvu prepreku na putu prema finalu, a nedostaju im još dvije pobjede nad Air Avellinom za plasman u završnicu. U prvom susretu odigranom u Rimu košarkaši Lottomatice slavili su rezultatom 68:63. Domaćini su dobro ušli u susret, iako ni gosti nisu zaostajali. Tako je nakon deset odigranih minuta Lottomatica imala tek dva poena prednosti (17:15). Slično je bilo i u drugoj četvrtini, a domaćini su na odmor otišli s minimalnih pola koša prednosti (34:33).

Izjednačen ritam nastavio se i u drugom poluvremenu i gosti iz Avellina uspjeli su nakon pola sata igre preokrenuti rezultat i doći do +3 (46:49). Domaćini su se probudili tek u posljednje dvije minute susreta i, ponajprije zahvaljujući De La Fuenteu i Williamsu, uspjeli su doći do konačne pobjede.

Što se učinka tiče, naš Roko Ukić nije bio previše raspoložen. U 27 minuta provedenih na parketu u dresu Lottomatice ubacio je pet poena uz četiri skoka i dvije asistencije, a pobjedi rimske momčadi najviše je pridonio David Hawkins s 23 postignuta poena. Nikola Radulović je za 29 minuta provedenih na parketu za momčad Avellina postigao sedam poena uz četiri skoka i jednu asistenciju. Od gostiju se najviše istaknuo raspoloženi Devin Smith s 24 ubačena poena uz pet skokova i jednu asistenciju.

Lega A Basket, polufinale, prva utakmica: Lottomatica Roma - Air Avellino 68:63 (ukupno 1-0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!