Nogomet

Anthony Šerić prešao u Bešiktaš

Maja Giljanović • subota, 24.05.2008.

Bivši hrvatski reprezentativac Anthony Šerić vruću je Grčku zamijenio podjednako vatrenom Turskom. Nekadašnji je Hajdukovac, naime, potpisao na dvije godine s ove sezone trećom momčadi Türkcell lige Bešiktašem...

29-godišnjak će se u Crnim orlovima pridružiti nekadašnjem Dinamovcu, Šibenčaninu Gordonu Schildenfeldu, a stiže kao slobodan igrač kojem Panathinaikos nakon tri sezone i 50-tak odigranih utakmica u Ateni nije produljio dojučer aktualan ugovor.

U Bešiktašu će, pak, nekadašnji igrač Verone, Brescije, Parme i Lazija, provesti sljedeće dvije godine, a u slučaju obostranog zadovoljstva dopisana je klauzula o mogućem produženju ugovora još jednu sezonu.

Šerić je najnoviji primjer da se Turci sve više okreću hrvatskom tržištu: nekada su Marijan Mrmić (1996. Bešiktaš) i Davor Vugrinec (1997. Trabzonspor) bili pioniri, slijedili su Tomo Erceg (2000. Kocaelispor) i Vedran Runje (2006. Bešiktaš), a nedavno je i Hrvoje Čale Dinamo zamijenio Trabzonsporom.

Ukupno 16 puta je Šerić inače zaigrao u nacionalnom dresu, osvojio je 1998. i broncu, ali se u svibnju lani zakrvio s Bilićem oko garancije mjesta u momčadi i svojevoljno napustio čateške pripreme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!