Tenis

Kvalifikant na tronu Maroka

Ivana Spahija • subota, 24.05.2008.

Francuz Gilles Simon pobjednik je 370 tisuća eura vrijednog ATP turnira u marokanskoj Casablanci. Francuski kvalifikant je na putu do trećeg naslova u karijeri pomeo petog nositelja, sunarodnjaka Juliena Benneteaua...

Nije čest slučaj da se tenisač koji je u turnir dospio preko kvalifikacija u konačnici nađe na najvišoj stepenici. Upravo to dogodilo se 24-godišnjem Francuzu Gillesu Simonu, koji je pobjedom nad petim nositeljem Julienom Benneteauom trofej s turnira u Maroku pridodao onima osvojenima u Marseilleu i Bukureštu prošle sezone.

Simon je, što se samog plasmana u finale tiče, možda imao i malo sreće. Naime, francuski kvalifikant nije niti morao na teren u meču polufinala jer mu je zbog ozljede koljena bez borbe meč predao prvi nositelj i glavni favorit za naslov, također Francuz Jo-Wilfried Tsonga. Ipak, trenutno 36. tenisač svijeta je u finalnom meču nakon samo sat i 17 minuta igre uvjerljivo nadigrao sunarodnjaka Benneteaua.

Peti nositelj turnira ciljao je na osvajanje prvog naslova u karijeri, međutim, to se ipak nije dogodilo. Simon je u prilično neizvjesnom prvom setu dva puta oduzeo servis Benneteauu, koji mu je uspio uzvratiti s jednim breakom, pa je prvi set otišao na stranu kvalifikanta rezultatom 7:5. Tri godine mlađi Simon imao je znatno lakši posao u drugom setu, u kojem je dva puta slomio servis protivnika i s ukupnih 7:5 i 6:2 zasluženo osvojio trofej kralja Hassana II. Francuzu je naslov iz Casablance odličan uvod u Roland Garros, na čiji će pohod krenuti dvobojem s Čehom Jirijem Vanekom u prvom kolu drugog Grand Slama sezone.

ATP Casablanca, finale: Gilles Simon (Francuska) - Julien Benneteau (Francuska, 5) 7:5, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!