Nogomet

Pletikosa: "Imam ogroman motiv"

Zoran Zdelar • subota, 24.05.2008.

Reprezentativci koji su članovi najbolje hrvatske momčadi već dulje vrijeme redom su istaknuli kako dvoboj s Moldavijom više treba gledati kao na jednu trening utakmicu s obzirom da je iza njih ona najteža faza priprema. Vratar Stipe Pletikosa u drugom se poluvremenu istaknuo dobrim obranama, a otkrio je da razlog u njegovoj golemoj motiviranosti leži u tome što želi prekinuti loš niz rezultata na velikim natjecanjima...

Ivica Olić: "Važno je da smo pobijedili. Tijekom prvih 15-20 minuta igre stvorili smo odličnih pet do šest prilika i mogli smo tada nekoliko pogodaka postići, pa bi samim time i dojam nakon utakmice bio znatno bolji. Očekujem da u idućem razdoblju nastavimo ovako trenirati, da nas zaobiđu ozljede, a sve ostalo će s time doći."

Ivan Klasnić: "Napravili smo ono što smo namjeravali, ostalo je još dosta vremena za uigravanje, pa je najvažnije da je dvoboj s Moldavijom pozitivno završio. Treba istaknuti kako od okupljanja napredujemo na mnogim poljima."

Dario Šimić: "Prvo poluvrijeme je ispalo dosta dobro, dok smo u nastavku pali. Teške su noge i bolje da se to dogodilo sada, nego na Europskom prvenstvu. Mislim da je cijela momčad igrala prilično dobro, iako smo imali nekoliko propusta. U jednom dijelu smo protivniku previše dozvolili da kontrolira igru, što sigurno nećemo smjeti u idućim utakmicama. Već protiv Mađarske moramo biti na puno višem nivou. U drugoj fazi priprema u Čatežu ćemo brusiti formu za Euro, tako da već od prve utakmice budemo u što boljem stanju. Ipak treba uzeti u obzir da se ne može ništa spektakularno napraviti u deset dana."

Stipe Pletikosa: "Mi smo i prije utakmice najavili da će ovo biti jedan više trening ogled. No, unatoč tome smo tome jako dobro pristupili utakmici, pogotovo u prvom poluvremenu. U drugom dijelu teške noge i vremenski uvjeti učinili su svoje, ali u jednom dijelu smo stvarno pokazali jako dobru igru i kombinatoriku. S vremenom i treninzima ćemo i to usavršiti. Do Austrije ćemo biti u pravoj formi. Jako se dobro osjećam, dobro treniram i iznimno sam zadovoljan svojim nastupima. Motiv koji imam je ogroman, jer već dulje vrijeme na velikim natjecanjima nismo napravili bolji rezultat."

Jerko Leko: "Utakmica nam je i poslužila malo za razigravanje, da provjerimo kako stojimo. Treba uzeti u obzir fazu priprema u kojoj se trenutno nalazimo, a idućeg tjedna igramo protiv Mađarske. Radi se o generalnoj probi u kojoj moramo biti odlični."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!