Košarka

"Ostaviti srce na terenu"

Sanja Čalić • nedjelja, 25.05.2008.

Nakon što se pobjedom u majstorici Zadar plasirao u finale hrvatskog prvenstva, i Aco Petrović i Željko Pavličević konstatirali su kako je domaća momčad to potpuno zasluženo ostvarila poglavito zahvaljujući izvrsnoj zonskoj obrani na koju Zagreb nije imao odgovora…

Željko Pavličević najprije je nakon susreta uputio čestitke Zadranima te im zaželio sreću u finalnoj seriji, a potom je proanalizirao tijek susreta: "Mi smo odigrali prvo poluvrijeme maksimum naših mogućnosti, ali u drugom poluvremenu, kad je Zadar postavio kvalitetnu i pokretljivu zonu, imali smo loš šut. To je bila jedna od ključnih stvari, nisam imao nijednog raspoloženog šutera i ekipa se tada malo psihološki raspala. Mogu samo svojim igračima čestitati i smatram da smo zaključili sezonu na pošten i ozbiljan način."

Strateg Zadra istaknuo je kako je dvoboj sa Zagrebom bila "psihološki najteža utakmica" zbog velikog pritiska koji je stvoren nakon poraza u Trnskom, no Petrović također smatra da je Zadar potpuno zasluženo izborio mjesto u finalu: "Mislim da smo zasluženo u finalu s obzirom na sve što smo tijekom sezone pokazali i drago mi je da smo odigrali ovakvu utakmicu jer sasvim sigurno da će nas to dodatno povezati ne samo s Tornadom, nego i s cjelokupnom publikom i da će oni biti taj odlučujući faktor u finalu."

Svoj komentar susreta dao je i Mario Dundović, jedan od Zadrana u dresu Mrava: "Mislim da smo dobro odigrali prvu četvrtinu, u drugoj smo pali i nismo ništa mogli pogoditi. Čestitam Zadru na pobjedi i želim im da osvoje trofej. Nama je sezona bila dobra, pružili smo dobar otpor i mislim da možemo biti zadovoljni našom izvedbom u prvom poluvremenu."

Sjajna je atmosfera vladala Jazinama tijekom čitavog susreta, a Andrej Štimac se nada da će tako biti i u finalu: "Najvažnije je da smo pobijedili. Nismo umirali u ljepoti, ali nadoknadili smo i lošu selekciju šuta i napada borbenošću, skokom i atmosfera nas je odvela do pobjede. Hvala navijačima, nadam se da će tako biti i u finalu."

Vrlo je dobru rolu u redovima Zadra imao Rok Stipčević koji je pobjedi pridonio s 15 poena: "Kao što sam prije utakmice govorio, treba ostaviti srce na terenu i da će to publika prepoznati i da će nas podići kad to bude najviše trebalo. To se upravo i dogodilo u trećoj četvrtini kad smo dobrom obranom podigli publiku na noge i kad smo svi zajedno prelomili utakmicu i na kraju je mirno priveli kraju, zaključio je Stipčević.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!