Nogomet

Rukavina i Čop blizu Dinama

Vedran Attias • nedjelja, 25.05.2008.

Kao što je Sportnet.hr prije više od tjedan dana ekskluzivno objavio - Ante Rukavina i Duje Čop na vratima su Dinama te se očekuje samo finalizacija i objava transfera...

U Dinamu nikad dosadno. Nakon odlazaka Modrića, Čale i Vukojevića te dolaska Butine, na redu su novi dolasci i to s Poljuda. Igrač koji je došao kao velika zvijezda na Poljud, Ante Rukavina, nije se snašao u Hajduku i rado bi došao u Dinamo, dok se mladom napadaču Duji Čopu također ide u Zagreb.

Neslužbeno saznajemo kako Hajduk mladom Čopu nudi 500 eura mjesečno, što napadač smatra nedovoljnim i očito mu se u Maksimiru nude bolji financijski uvjeti. Osim financija, koje nisu nebitne, Dinamo ima bolje uvjete u svim pogledima i mladi napadač želi iskoristiti priliku koja mu se pruža i doći u Zagreb.

Rukavina nikako nije zadovoljan svojim napretkom na Poljudu, ako se uopće o takvome može pričati, i puno mu se više sviđa ideja igranja u Dinamu, koji je potpuno sređen klub i puno bolji izlog za transfer u inozemstvo. iz Šibenika je na Poljud došao kao "novi Henry" i "Cristiano Ronaldo" u jednome. Naravno, s takvim se pritiskom mladić nije mogao nositi i tonuo je sve dublje, odnosno sve je više grijao klupu za pričuve.

Svi oni koji "jako vole Hajduk" nisu bili sretni njegovim neigranjem pa su se vršili pritisci na trenere jer se na njegovom brzom "biciklu" i dobrom driblingu planiralo zaraditi "preko noći". Naravno, to ne ide tako i mladić je sve više tonuo. Ona lakoća driblinga i brzina zbog koje je Nowotny "ponovno osjetio bolove u koljenu" i otišao u mirovinu - sve se rjeđe viđala.

Situacija na Poljudu, u kojoj se zaista "ne zna 'ko pije, a 'ko plaća" nikako mu nije išla na ruku i odlazak je postao neminovan. Poučen iskustvom Nike Kranjčara - ne ići van dok ne stasaš kao igrač, Rukavina je odlučio priječi kod najvećih rivala. Isto kao što se navijaču Dinama potez Nike činio loš, izdajnički i nekorektan, a pokazalo se kako je u biti, za njegovu karijeru - bio odličan, tako navijač Hajduka neće razumjeti potez Rukavine koji, ruku na srce, je dobar za njegovu karijeru, a samim time, jednoga dana, i za našu reprezentaciju.

Što to znači za Dinamo? Očito je kako jedan od napadača odlazi, a vrlo vjerojatno to neće biti netko iz "najperspektivnijeg napadačkog dvojca u Europi", kako Zdravko Mamić "tepa" Mandžukiću i Tadiću. U takvom raspletu, izbor pada na Boška Balabana koji je vrlo dobro odigrao sezonu u Dinamu. Iako su ga mučile ozljede, zabio je dosta golova, no na Europsko nije uspio otići, mediji / navijači ga (i dalje) ne vole i vrijeđaju pa mu se nikako ne ostaje u Dinamo još dvije godine, koliko je, nakon ovog ljeta, "pod muss" ostati u Maksimiru ako je vjerovati Zdravku Mamiću.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!