Vodeni sportovi

Crna Gora ipak prejaka

Hrvoje Vuković • nedjelja, 25.05.2008.

U posljednjem kolu kvalifikacijskog turnira Svjetske lige, hrvatska B reprezentacija nije uspjela doći i do treće pobjede na turniru. Bolji od naših bili su vaterpolisti Crne Gore koji su ujedno bili i domaćini ovog turnira...

Iako je Hrvatska na turnir u Budvu poslala B reprezentaciju, izabranici Emila Nikolića napravili su sjajan posao i osvojili drugo mjesto. Nažalost, u posljednjoj utakmici prvog kvalifikacijskog turnira morali smo stisnuti ruku Crnoj Gori koja je ipak nastupila u puno jačem sastavu nego mi. No, krenuli smo odlično, iznenadili domaćine i na kraju prve četvrtine vodili sa 5:3.

Crnogorci se bude u drugoj dionici i izjednačuju na 7:7, a potom u trećoj četvrtini rade i odlučujuću prednost. Hrvatska je povela sa 8:7, Janović je vratio u egal iz peterca, kojeg smo mi na drugoj strani promašili. Iz trećeg uzastopnog udarca s pet metara Janović dovodi Crnu Goru u vodstvo (8:9), ali raspoloženi Kunac dalekometnom bombom vraća sve na "nulu".

Crnogorci potom postižu tri pogotka zaredom i praktički riješavaju utakmicu u svoju korist. Do kraja utakmice samo smo ublažili poraz golovima Paškvalina i Kunca za konačnih 11:13. Hrvatska je tako osvojila drugo mjesto na prvom kvalifikacijskom turniru Svjetske lige, a iste četiri reprezentacije za koji dan igrat će na drugom kvalifikacijskom turniru Svjetske lige u Ateni, nakon čega će prve dvije reprezentacije plus domaćin Italija otputovati na završnicu.

Svjetska liga, kvalifikacijski turnir, Budva, 3.kolo:
Crna Gora - Hrvatska 13:11 (3:5, 4:2, 4:2, 2:2)

Poredak: Crna Gora 9, Hrvatska 7, Grčka 5, Italija 3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!