Tenis

Roko pao nakon "epske bitke"

Ivana Spahija • nedjelja, 25.05.2008.

Nakon epske bitke od tri sata i 34 minute naš tenisač Roko Karanušić oprostio se od drugog Grand Slama sezone već u prvom kolu. Bolji od našeg tenisača bio je argentinski kvalifikant Maximo Gonzalez...

Roko Karanušić doista može žaliti za propuštenim prilikama u meču protiv trenutno 137. tenisača svijeta. Naš tenisač loše je ušao u meč i suočio se sa zaostatkom od dva seta, no u nastavku se uspio vratiti i dovesti meč u neizvjesnost. Nakon ponuđena "dva lica" u prva četiri seta, Karanušić se u odlučujućem setu vratio na staro i Argentincu poklonio put u drugo kolo.

Karanušić je dobro otvorio prvi set i već u prvom gemu slomio je servis Gonzaleza i poveo s 1:0. Međutim, odmah u idućem gemu Argentinac je uzvratio istom mjerom i na svom servisu došao do vodstva od 2:1. Uslijedilo je novo buđenje našeg tenisača, koji je sigurnim servisom poravnao rezultat na 2:2 i potom ponovno napravio break za 3:2. No, to je od Karanušića bilo sve u prvom setu. Gonzalez je novim breakom došao do 3:3, a zatim još jednom oduzeo servis našem tenisaču i uzeo prvi set sa 6:3.

Otvaranje drugog seta ponudilo je reprizu samog početka meča, ali u obrnutim ulogama. Gonzalez je odmah u otvaranju oduzeo servis našem tenisaču, no Karanušić je već u idućem gemu Argentincu uzvratio na isti način i vratio rezultat na početak (1:1). Oba su tenisača mirovala na servisima do rezultata 5:5, pri čemu Karanušić nije iskoristio set loptu na servisu Gonzaleza. Taj ga je propust skupo stajao, Argentinac je u 11. gemu oduzeo servis Roku, a zatim sigurnim servisom došao do 7:5 i vodstva od 2-0 u setovima.

Treći set donio je potpuno drugačije lice našeg tenisača. Karanušić je već u drugom gemu napravio break na servisu Argentinca i nakon svog servisa došao do vodstva od 3:0. Igra je mirovala do Rokovog vodstva od 5:3, kada je Gonzalez oduzeo servis našem tenisaču i smanjio zaostatak na 5:4. Idući je gem ponudio dosta drame, Karanušić nije iskoristio tri set lopte, i kada se činilo da će Argentinac ponovno profitirati, Roko je uspio realizirati četvrtu set loptu i sa 6:4 odvesti meč u četvrti set.

Tamo je Roko nastavio s boljom igrom, iako je u trećem gemu izgubio servis, što je Gonzalezu omogućilo da na svom servisu povede s 3:1. No, Karanušić se nije predavao. Breakom je izjednačio rezultat na 3:3, potom poveo sa 4:3, a zatim još jednom oduzeo servis Argentincu za veliko vodstvo od 5:3. Posljednji gem četvrtog seta bio je tek rutina za našeg tenisača, koji je uzeo set sa 6:3 i doveo meč u neizvjesnost i odlučujući peti set.

Tamo se ponovila Rokova "stara" igra s početka meča, odmah u otvaranju izgubio je servis i dopustio Gonzalezu da povede s 2:0. Naš tenisač tu nije stao, ponovno se breakom vratio u meč i izjednačio rezultat na 2:2. Karanušić u idućem gemu nije iskoristio dvije break prilike na servisu Argentinca, što mu se itekako obilo o glavu u ostatku meča. Gonzalez je iskoristio break loptu za vodstvo od 4:2, a zatim je u posljednjem gemu još jednom oduzeo servis našem tenisaču za konačnu pobjedu vrijednu drugog kola. Argentinca tamo očekuje dvoboj s pobjednikom susreta između Nijemca Benjamina Beckera i Rusa Mihaila Južnjeg.

Roland Garros, prvo kolo: Maximo Gonzalez (Argentina) - Roko Karanušić (Hrvatska) 6:3, 7:5, 4:6, 3:6, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!