Tenis

Favoritkinje lako, Vaidišova out

Ivana Spahija • nedjelja, 25.05.2008.

Prvi dan ženskog dijela Roland Garrosa ponudio je tek jedno iznenađenje. Ranije od očekivanog na tribine se preselila Čehinja Nicole Vaidišova porazom od sunarodnjakinje Benešove. Ostale postavljene tenisačice nisu imale nikakvih problema pri ulasku u drugo kolo turnira...

Druga nositeljica, Srpkinja Ana Ivanović, nije se previše namučila u meču prvog kola. "Lagan zalogaj" za drugu tenisačicu svijeta bila je Šveđanka Sofia Arvidsson. Trenutno 52. tenisačica svijeta nije pronašla način za ukrotiti dobru igru Ivanović, koja je sa 6:2 i 7:5 rezervirala mjesto u drugom kolu, gdje će se susresti s Lucie Safarovom. Čehinja je odradila daleko najlakši posao dana, s dva puta po 6:1 na tribine je ispratila Njemicu Kloesel.

Lagan prolazak u drugo kolo ostvarila je i Dankinja Caroline Wozniacki. 17-godišnja Dankinja je Austrijanki Yvonne Meusburger prepustila tek dva gema u čitavom meču i u drugom kolu zakazala susret s Bjeloruskinjom Anastasijom Yakimovom. Bjeloruska je tenisačica teškom mukom došla do drugog kola, trebala su joj gotovo tri sata da iz igre izbaci raspoloženu Su-Wei Hsieh iz Kineskog Tajpeha.

Najveće iznenađenje prvog dana, barem što se ženskog dijela turnira tiče, priredila je Čehinja Iveta Benešova, koja je nakon samo 76 minuta igre iz turnira ispratila 15. nositeljicu Nicole Vaidišovu. Trenutno 70. tenisačica svijeta je sa sigurnih 7:6 i 6:1 potpuno nadigrala sunarodnjakinju Vaidišovu, koja je u ovom meču prikazala jedno od svojih najgorih izdanja na prašini Pariza.

Sigurna je bila i peta nositeljica Serena Williams, koja je nakon samo 75 minuta igre iz turnira izbacila sunarodnjakinju Ashley Harkleroad. Iako je u prvom gemu prvog seta izgubila servis, to je ujedno bila i jedina "greška" Williams, koja je u meču prepustila tek tri gema Harkleroad i sa 6:2, 6:1 zakazala susret s Mathildom Johansson. Francuskinja je u svom meču prvog kola svladala sunarodnjakinju Camille Pin.

Uspješna je bila i druga Francuskinja, 18-godišnja Alize Cornet. Trenutno 30. tenisačica na WTA listi je sa 7:5 i 6:4 nadigrala Ukrajinku Juliju Vakulenko, a u drugom će kolu turnira odmjeriti snage s pobjednicom dvoboja između Talijanke Sare Errani i Argentinke Gisele Dulko, koji je prekinut zbog mraka.

Relativno lagan posao imala je Slovakinja Dominika Cibulkova, koja je s dva puta po 6:2 na tribine ispratila Njemicu Kerber. Slovakinju u drugom kolu očekuje ogled s Venezuelankom Milagros Sequerom. 28-godišnja Venezuelanka, trenutno 156. tenisačica svijeta, napravila je pravi mali pothvat iz turnira izbacivši Amerikanku Liliu Osterloh.

U rubriku neočekivanih rezultata može se uvrstiti i pobjeda Ruskinje Ekaterine Makarove, koja je u svom premijernom nastupu na Roland Garrosu uspjela doći do drugog kola, i to zahvaljujući pobjedi nad Kolumbijkom Carolinom Castano od 7:5 i 6:1. Drugo kolo vidjet će i Tunižanka Selima Sfar. 31-godišnja Sfar, 241. tenisačica na WTA listi, je s uvjerljivih 7:5 i 6:2 kući poslala Kanađanku Stephanie Dubois, 95. tenisačicu svijeta.

Roland Garros, prvo kolo: Alize Cornet (Francuska, 19) - Julia Vakulenko (Ukrajina) 7:5, 6:4, Ana Ivanović (Srbija, 2) - Sofia Arvidsson (Švedska) 6:2, 7:5, Serena Williams (SAD, 5) - Ashley Harkleroad (SAD) 6:2, 6:1, Klara Zakopalova (Češka) - Virginie Razzano (Francuska) 4:6, 6:3, 6:2, Mathilde Johansson (Francuska) - Camille Pin (Francuska) 6:4, 4:6, 6:2, Iveta Benešova (Češka) - Nicole Vaidišova (Češka, 15) 7:6, 6:1, Nathalie Dechy (Francuska) - Julie Ditty (SAD) 7:5, 7:6, Caroline Wozniacki (Danska, 30) - Yvonne Meusburger (Austrija) 6:0, 6:2, Dominika Cibulkova (Slovačka) - Angelique Kerber (Njemačka) 6:2, 6:2, Lucie Safarova (Češka) - Sandra Kloesel (Njemačka) 6:1, 6:1, Anastasiya Yakimova (Bjelorusija) - Su-Wei Hsieh (Kineski Tajpeh) 6:7, 7:5, 6:4, Selima Sfar (Tunis) - Stephanie Dubois (Kanada) 7:5, 6:2, Galina Voskoboeva (Rusija) - Youlia Fedossova (Francuska) 6:0, 6:7, 6:1, Milagros Sequera (Venezuela) - Lilia Osterloh (SAD) 7:6, 7:5, Ekaterina Makarova (Rusija) - Carolina Castano (Kolumbija) 7:5, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!