Košarka

Odlični Ukić na korak do finala

Ivana Spahija • nedjelja, 25.05.2008.

Iako su loše ušli u utakmicu, izabranici Jasmina Repeše ostvarili su i drugu pobjedu nad momčadi Air Avellina i tako došli na korak do plasmana u završnicu doigravanja talijanskog košarkaškog prvenstva. U gostujućoj pobjedi Lottomatice raspoložen je bio naš Roko Ukić...

Loš početak nije nimalo obeshrabrio košarkaše Lottomatice, koji se s gostovanja u Avellinu u Rim vraćaju s pobjedom od 78:85. Košarkaši Air Avellina iskoristili su slab početak gostiju te su nakon uvodnih deset minuta igre imali prednost od osam poena (26:18). Slično je bilo i u nastavku, a košarkaši Lottomatice probudili su se krajem druge četvrtine, kada su, zahvaljujući šutevima Davida Hawkinsa, uspjeli doći do +2 (38:40).

Drugo poluvrijeme donijelo je bolju igru rimske momčadi. Domaćini su prijetili, ali nisu uspjeli preoteti vodstvo Rimljanima. Šest minuta prije kraja košarkaši Lottomatice imali su i +13 (64:78), ali su domaćini do isteka vremena uspjeli smanjiti konačni zaostatak na sedam poena.

Pobjedi Lottomatice najviše je pridonio David Hawkins s 19 ubačenih poena, a odličan je bio i naš Roko Ukić, koji je za 25 minuta provedenih na parketu postigao 18 poena uz pet skokova i četiri asistencije. Od domaćina, najviše se istaknuo Marques Green sa 17 postignutih poena, a Nikola Radulović je za 26 minuta provedenih u dresu Avellina postigao 14 poena kojima je pridodao i dva skoka. Košarkašima Lottomatice nedostaje još jedna pobjeda za plasman u finale doigravanja.

Lega A Basket, doigravanje, polufinale, druga utakmica: Air Avellino - Lottomatica Roma 78:85.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!