Tenis

Pobjeda karijere za Pandžić

Ivor Krapac • ponedjeljak, 26.05.2008.

Jelena Pandžić ubilježila je prvu ovogodišnju pobjedu hrvatskih predstavnika u Roland Garrosu, ujedno i svoju prvu u karijeri iznad ITF razine, a jasno, i prvu u karijeri u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira. 25-godišnja Splićanka nastavila je niz započet u kvalifikacijama izbacivanjem iskusne Severine Bremond, domaće predstavnice s pozivnicom...

Iako je prednost u iskustvu bila na strani 28-godišnje Bremond, 117. na WTA ljestvici, Jelena Pandžić potvrdila je da se odlično osjeća na pariškim zemljanim terenima uz preokret nakon izgubljenog prvog seta, s 4:6, 6:3 i 6:2. Francuskinja je krenula u meč puno bolje od hrvatske igračice, s dva rana breaka i vodstvom od 4:0 za praktički osiguran prvi set, no u nastavku je gotovo sve otišlo u Jeleninom smjeru.

Pandžić je čak imala priliku za povratak i u prvom setu, uz nadoknađeni jedan break zaostatka i ispuštenu šansu da pri zaostatku od 5:4 anulira i drugi (30:40), dok je u drugom i trećem sve uzela u svoje ruke.

Vezane vijesti

U drugoj dionici presudio je break za 3:1 i čvrsto držanje servisa u ostatku seta, a u odlučujućem setu Bremond je pala s još dva izgubljena servisa, u petom i sedmom gemu. Francuskinja je svoju jedinu pravu priliku ispustila početkom tog seta, u drugom gemu, kad je Jelena zadržala servis nakon dvije nevezane break-lopte, 30:40 i prednosti suparnice.

Prolazak prvog kola u glavnom ždrijebu Roland Garrosa je novi veliki korak u karijeri 25-godišnje Splićanke koja se lani vratila tenisu nakon završetka studija u SAD-u. U međuvremenu je skupljala pobjede na ITF turnirima i njima osigurala trenutno 189. mjesto na svijetu, što joj je renking karijere, a pobjeda nad Bremond mogla bi je za dva tjedna lansirati ispred trenutno vodeće Hrvatice Jelene Kostanić-Tošić, koja na jučer objavljenoj WTA ljestvici drži 151. poziciju.

Nove bodove Pandžić će pokušati dohvatiti u drugom kolu protiv bolje iz startnog ogleda Ukrajinke Marije Koriceve i 14. nositeljice, Poljakinje Agnieszke Radwanske, koje su danas zbog kiše stigle tek započeti svoj meč. Prekid se dogodio kod 5:4 za Radwansku i 40:40 na servisu Koriceve u desetom gemu, a Poljakinja je prije kiše propustila 5:2 i servis za set kod 5:3. Jelenin ogled s pobjednicom susreta Radwanska - Koriceva najvjerojatnije je na rasporedu u srijedu.

Tenisačice, prvo kolo: Pandžić (Hrvatska, Q) - Bremond (Francuska, WC) 4:6, 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!