Nogomet

Šveđani: "Hrvati osvajaju Euro"

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 26.05.2008.

Urednik sporta u najvećem i najpopularnijem švedskom dnevnom listu, Andreas Rolf, vjeruje da su upravo Hrvati jedan od glavnih favorita za osvajanje europske krune ovog ljeta, dok bi Luka Modrić trebao biti najbolji igrač Eura...

Način na koji su hrvatski reprezentativci izborili plasman na Europsko prvenstvo impresionirao je očito mnoge, a među navedenima se našao i jedan od urednika sporta u najvećem i najpopularnijem švedskom dnevnom listu Dagens Nyheter. Naime, Andreas Rolf tijekom chata na službenim stranicama zamoljen je da predvidi tko će ovog ljeta osvojiti europsku krunu. Rolf vjeruje da Talijani imaju najsnažniju momčad, ali su zato i Hrvati iznimno dobri te ih smatra glavnim favoritom.

No, osim što Rolf vjeruje da bi Hrvatska mogla osvojiti Europsko prvenstvo, on kao najboljeg igrača i najveće iznenađenje prvenstva vidi bivšeg Dinamovog kapetana Luku Modrića. U slučaju da njegova Švedska iznenadi rezultatima, vjeruje da bi u sam krug najboljih igrača mogao ući i Sebastian Larsson.

Još uvjereniji u hrvatsko slavlje 29. lipnja u Beču jest njihov stručni sukomentator, bivši švedski nogometni reprezentativac i dvostruki najbolji švedski igrač (1972. i 1974. godine) Ralf Edström. Njega je posebno impresionirala pobjeda Hrvatske na Wembleyju te je zbog toga odlučio dati prednost našim nogometašima pred Italijom, Francuskom i Njemačkom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!