Nogomet

Klasnić: "Želim pobjedu iz 1998."

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 26.05.2008.

Napadač Ivan Klasnić ima ogromnu želju slaviti protiv Njemačke, kao što su njegovi prethodnici prije deset godina. Ima Klasnić i poseban motiv za dobre igre na Euru, jer u potrazi je za novim klubom...

Nakon slobodnog nedjeljnog poslijepodneva, hrvatski reprezentativci u ponedjeljak su započeli sa završnim pripremama za nastup na Europskom prvenstvu, jer, kako Slaven Bilić kaže, Euro za njega počinje već ove subote utakmicom protiv Mađarske.

Pred novinare je u Čatežu izašala jedna od glavnih napadačkih uzdanica, Ivan Klasnić, iza kojeg je iznimno teška sezona. Njegovi zdravstveni problemi poznati su svima, ali i u utakmici na Kantridi protiv Moldavije pokazao je da je to sad iza njega te da je spreman pružiti maksimum za što bolji rezultat u Austriji i Švicarskoj.

"Mislim da je najvažnija prva utakmica. Ako pobijedimo Austriju, bit će nam puno lakše igrati do kraja skupine. U dobroj smo formi nakon prvog dijela priprema, treniramo vrlo naporno i nadam se puno boljoj igri protiv Mađarske, nego što smo odigrali na Kantridi protiv Moldavije", rekao je Klasnić.

Nije moglo proći, naravno, bez pitanja o njegovom zdravstvenom stanju. "Nosim štitnik koji je u potpunosti siguran i mogu ulaziti punim intenzitetom u duele bez imalo straha. Zdrav sam u potpunosti, nalazi su u redu i super se osjećam. Moja prehrana potpuno je jednaka kao i kod ostalih reprezentativaca, jedino obavljam analizu krvi kako bih bio siguran da je sve u redu. Osjećam se spremnim, a to ću pokazati i na terenu ako dobijem priliku od izbornika."

Klasnić je siguran da je svoju posljednju utakmicu u dresu Werdera već odigrao. "Donio sam odluku da napuštan Bremen, no još uvijek nisam odlučio gdje ću karijeru nastaviti. Sedam godina igrao sam u dresu Werdera i bilo je to lijepo vrijeme. Sada je vrijeme za neke nove stvari u životu." Nagađa se posljednjih dana da je Dinamo jedan od interesanata, a Killer Klasnić o tome kaže: "Pravih kontakta s Dinamom nije bilo."

Hrvatskih nogometaša u Njemačkoj ima iznimno mnogo, pa nema previše nepoznanica, a Klasnić najbolje poznaje Mertesackera, svog sad već bivšeg klupskog suigrača. "Dvije godine igrali smo zajedno i mogu reći da je dobar stoper. Njemačka je favorit naše skupine, ali mi ćemo biti spremni. Pogledat ćemo materijal na DVD-u, a znamo odakle prijeti najveća opasnost. Bio bih iznimno sretan kada bismo svladali Njemačku. Želim pobjedu kao što su slavili reprezentativci prije deset godina, iako znam da neće biti lako."

Raduje se Klasnić svom prvom Europskom prvenstvu na kojem bi trebao i igrati. U Portugalu je bio, no Otto Barić nije mu pružio tada priliku. "Izbornik Barić prije četiri godine bio mi je najavio da ću igrati, ali je ispalo drukčije. Nema veze, bilo je svejedno lijepo biti tamo i malo upoznati Portugal", zaključio je hrvatski reprezentativac diplomatski. Austriju i Švicarsku možda neće imati prilike tako dobro upoznati ovog puta, izuzev stadiona, jer Bilić je najavio prilično stroga pravila. Dane između utakmica provodit će gotovo isključivo u izolaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!