Košarka

Siena spektaklom do finala

Ivana Spahija • utorak, 27.05.2008.

Ni treći polufinalni susret doigravanja talijanskog košarkaškog prvenstva između Montepaschija iz Siene i Armani Jeansa iz Milana nije ponudio drugačiji rasplet nego prethodna dva. Košarkaši iz Siene na domaćem su terenu deklasirali goste iz Milana i tako upisali treću pobjedu vrijednu finala...

Momčad iz Siene očekivano je ušla u finale doigravanja, s obzirom na učinak tijekom čitave sezone i dominaciju u ligi. Košarkaši Montepaschija u trećoj su utakmici polufinala na domaćem parketu dočekali momčad Armani Jeansa, koju su deklasirali rezultatom 99:76. Prve dvije četvrtine protekle su u očekivano sporijem ritmu domaće momčadi, koja je na odmor otišla sa samo dva poena prednosti (44:42).

No, to je bilo samo zagrijavanje za Montepaschi. Domaćini su u nastavku pojačali ritam igre i nakon pola sata imali su +10 (67:57), da bi u posljednjih deset minuta potpuno potopili goste iz Milana s konačna 23 poena prednosti. Pobjedi momčadi iz Siene najviše je pridonio Ksistof Lavrinovič s 22 ubačena poena kojima je pridodao i osam skokova, a od gostiju su najučinkovitiji bili Sesay i Katelynas s po 14 postignutih poena.

Lega A Basket, doigravanje, polufinale, treća utakmica: Montepaschi Siena - Armani Jeans Milano 99:76.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!