Ostali sportovi

Split želi izgraditi sportski brand

Bernard Jurišić • utorak, 27.05.2008.

"Najsportskiji grad na svitu", kako Splićani tepaju svom gradu, namjerava razviti strategiju kojom bi sport postao prepoznatljivi brand po kojemu će se Split prepoznavati u svijetu...

Grad Split će početkom listopada biti četvrti grad domaćin međunarodnog kongresa za sport i business, kojeg organizira tvrtka Sporto sa sjedištem u Zagrebu. Nakon Ljubljane, Zagreba i Maribora, Split bi mogao postati trajna stanica u kojoj će se smjestiti ovaj sportsko-poslovni događaj koji svake godine okuplja ugledne ljude iz najvećih svjetskih sportskih organizacija.

"Kada ne bismo uvidjeli koji je potencijal Split u smislu posla kojim se bavimo, bili bismo slijepi pored vlastitih očiju. Naša ideja da se kongres smjesti u Split nije od jučer, ali naprosto nije imala infrastrukturu koja bi je podržala. Danas je stvar drugačija, danas Split ima vrhunske hotele i izvrsne smještajne kapacitete koji su temeljni zahtjev našeg dvodnevnog programa", istaknula je Sanja-Pola Katavić ispred organizatora kongresa, tvrtke Sporto.

Split kao grad sporta i uspješnih sportaša želi izgraditi prepoznatljivost u sportskom smislu diljem svijeta. Za to je potrebna jasna strategija i višegodišnji planski rad koji bi trebao dovesti do toga da se pri samom spomenu Splita odmah pomisli na - sport. To je ogroman i zahtjevan posao, u kojemu grad pod Marjanom namjerava koristiti iskustva i znanja drugih gradova i poznatih brandova.

"Priča o 70 olimpijskih medalja iz grada od oko 200.000 stanovnika sigurno jest kuriozitet. No, pitanje je što napraviti s tim? Kako to iskoristiti, kako prezentirati, kako promovirati. Brandiranje jednog cijelog grada zahtijeva vodstvo, jasnu viziju, strategiju i kreativnost", dodala je Katavić.

Početak promišljanja strategije sportskog brandiranja Splita dogodit će se 2. i 3. listopada u Hotelu Le Meridien Lav, gdje će se predstaviti iskustva iz brojnih velikih svjetskih sportskih organizacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!