Rukomet

Popravlja se zdravstveni bilten

Ivana Strahija • utorak, 27.05.2008.

Kao i prije svakog velikog natjecanja od ozljeda u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji možemo napisati poduži bilten, no dobre vijesti stižu ovih dana iz štaba u Zadru. Balić je spreman za tri naporna dana kvalifikacija, a oporavio se i Džomba, dok će Metličić, već poslovično, stisnuti zube.

Alfa i omega naše izabrane vrste, Ivano Balić, ni ne pomišlja na propuštanje utakmica protiv Japana, Alžira i Rusije. Kako je kazao za službene stranice HRS-a: "Što se mene tiče, sad je dobro. Doduše, nisam trenirao dvadesetak dana u Španjolskoj i mislio sam da će se to više vidjeti na fizičkoj spremi, ali, za sad je sve O.K., zadovoljan sam."

Slika 1 od 2.
Foto: Axel Heimken

Problema s ozljedama, nekima zaliječenima, nekima ne baš, ima i većina ostalih naših naistaknutijih rukometaša. Mnogi su se bojali da ćemo morati bez Mirze Džombe koji je operirao menisk, no on je na sreću ovih dana pokazao da može izdržati pun intenzitet treninga, premda ga koljeno tu i tamo podsjeti da valja biti malo oprezniji.

Slika 2 od 3.
Foto: Axel Heimken

I Pero Metličić je odlučio zaboraviti na vlastite probleme s rukom odnosno zglobom, pa i on daje sve od sebe kako bi se reprezentacija uigrala. Mada, ne treba im puno, sve se već zna.

Jedini čiji je nastup još pod upitnikom jest Renato Sulić. On je naime ozljedu lista otišao liječiti u Crikvenicu, i s terapijom nastavio u Selcu, što nije baš dobro sjelo Zoranu Gopcu, izvršnom dopredsjedniku HRS-a, koji je zbog toga zatražio suspenziju Hrvatskoj omiljenog pivota. Gobac je od disciplinskih mjera ipak odustao, no medijima je poslao priopćenje kojeg smo objavili u cijelosti.

A za kraj malo i o protivnicima, o kojima dosta zna Ivano Balić: "Ruse znamo najbolje, s njima igramo svako malo. Japanci igrjau slično kao i mi, barem što se tiče obrane. Budući da je tamo dugo bio naš trener, Rimanić, igraju uglavnom 3-2-1. Dobro ih je naučio, ne izgleda to loše. Uz to, vrlo brzi su i kontra i polukontra su im jedne od najjačih strana. Što se tiče Alžiraca, oni igraju neku obranu 3-3, non-stop trče, ima ih svugdje po terenu, također trče u kontru i polukontru, gore- dole i mislim da ćemo tu imati najviše problema. "

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!