Tenis

Mamić iskoristila priliku

Ivor Krapac • srijeda, 28.05.2008.

Sanda Mamić ugrabila je ono što joj se ponudilo prilično povoljnim ždrijebom u prvom kolu Roland Garrosa. Sanda je dohvatila drugo kolo bez većih poteškoća protiv Nizozemke Michaelle Krajicek, koja je zaključila dio sezone na zemljanim terenima bez ijedne pobjede...

Iako je Krajicek trenutno 44. na svijetu i puno bolje rangirana od hrvatske povratnice na teniske terene, Sanda Mamić (334.) potvrdila je da je na zemlji ipak korak ispred vodeće nizozemske igračice. Sanda je za malo manje od sat i pol slavila sa 6:4, 6:3 i time ubilježila svoju drugu pobjedu karijere na pariškoj crvenoj zemlji, ujedno i drugu na Grand Slam turnirima. Prvo kolo prošla je i 2005., prije prisilne stanke zbog bakterije na ručnom zglobu koja je dovela pod znak pitanja nastavak s tenisom.

Krajicek je ranim breakom povela s 2:0 u prvom setu, no to je bilo jedino opipljivo vodstvo koje je imala u ovom dvoboju. Mamić je uz četiri uzastopna osvojena gema okrenula na 4:2, a u nastavku je nije previše zasmetao mini-povratak Nizozemke s poravnanjem na 4:4 - break za 5:4 riješio je stvar u prvom setu, dok je u drugom sve išlo puno uvjerljivije.

Vezane vijesti

Sanda je obavila veći dio posla s dva breaka za odlazak do 5:1, što Krajicek više nije uspjela stići. Nadoknadila je jedan break zaostatka i smanjila na 5:3, no gubitak servisa u devetom gemu značio je i kraj priče.

U drugom kolu Mamić će se susresti s 18. nositeljicom, Talijankom Francescom Schiavone, koja je na startu slavila još lakše, sa 6:3 i 6:2 protiv Amerikanke Jill Craybas.

Tenisačice, prvo kolo: Mamić (Hrvatska) - Krajicek (Nizozemska) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!