Tenis

Šprem pala nakon meč-lopti

Ivor Krapac • srijeda, 28.05.2008.

Karolina Šprem nije iskoristila veliku priliku za zaokruživanje stopostotnog učinka hrvatskih igračica u prvom kolu Roland Garrosa. Šprem je nakon tri propuštene meč-lopte u trećem setu pretrpjela poraz od slovačke kvalifikantice Magdalene Rybarikove...

Karolina Šprem nije se pridružila Jeleni Pandžić i Sandi Mamić u drugom kolu pariškog Grand Slam turnira. Karolina je u trećem setu bila korak do pobjede protiv 19-godišnje slovačke kvalifikantice Magdalene Rybarikove, 158. na svijetu, no Slovakinja se uspjela izvući i slaviti sa 7:6(3), 3:6 i 8:6.

Nakon što je u trećoj dionici okrenula rani minus od 3:1 i povela s 5:3, činilo se da ovaj meč neće pobjeći iz Karolininih ruku. Sve je izgledalo zapakirano na servisu za pobjedu kod 5:4 - Šprem je imala 40:15, potom i još jednu meč-loptu, no sve tri ostale su bez realizacije.

Nakon propuštenog, Šprem je pala uz gubitak servisa u 14. gemu posljednjeg seta, pri zaostatku od 7:6. Bio je to nesretan Karolinin kraj dva sata i 37 minuta dugog maratona u kojem je, osim u trećem, mogla proći bolje i u izgubljenom prvom setu.

Na otvaranju meča Šprem je dvaput imala break prednosti, ukljujučujući i vodstvo od 4:2 u prvoj dionici, imala je i ranih 3:0 u tie-breaku, ali ništa od toga nije bilo dovoljno da riješi taj set u svoju korist. U drugom se vratila, u trećem u već opisanom raspletu bila blizu pobjede, pa na tome i ostala.

Obzirom da je, s trenutnim tek 345. mjestom WTA ljestvice, svaki bod zlata vrijedan, bila je to prilika za kojom će 23-godišnja Varaždinka zasigurno žaliti. Pogotovo zbog toga što je u ždrijeb ušla sa zaštićenim renkingom i time iskoristila tu opciju u Parizu birajući između Roland Garrosa i Wimbledona - na londonskoj travi neće imati tu mogućnost.

Tenisačice, prvo kolo: Rybarikova (Slovačka, Q) - Šprem (Hrvatska) 7:6(3), 3:6, 8:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!