Tenis

Prodon mučio Ivana

Branimir Korać • srijeda, 28.05.2008.

Uz dosta muke Ivan Ljubičić prošao je u drugo kolo Roland Garrosa. Kvalitetom slabiji Eric Prodon stvorio je dosta problema Ljubičiću koji je tek u završnicama setova uspio doći do prednosti te je na kraju ipak zasluženo prošao dalje...

Od Ivana Ljubičića protiv 117. igrača svijeta Erica Prodona očekivala se lagana pobjeda u tri seta. Pobjeda u tri seta je izborena, ali teže od očekivanja. "Ljubo" je u sva tri seta morao žestoko raditi sve do same završnice kada je u presudnim trenucima ipak bio koncentriraniji i bolji te uzeo pobjedu. Prodon je u igri rijetko prijetio, ali je na svom servisu bio prilično čvrst i Ljubičić je morao ići sve do tie-breaka.

Tie-break je izbjegnut samo u prvom setu kojeg je Ivan dobio sa 7:5. Tek u završnici seta kod 6:5 došao je do prve break lopte, odmah ju iskoristio i uzeo set sa 7:5.

Bila je to ujedno i jedina break lopta koju je Ivan iskoristio u cijelom meču, a preostala dva seta riješio je u 13. igri. U drugom setu kod 2:1 je došao u priliku oduzeti servis Prodonu, ali nije iskoristio priliku. U 13. igri Ivan je poveo sa 6:5 i imao servis sa set, međutim Prodon je spasio prvu set loptu, ali drugu ne. Kod 7:6 Ivan nije propustio priliku te je poveo s 2:0 u setovima.

Treći set bio je gotovo preslika drugog, Ivan je igrao nešto agresivnije protiv servisa, ali i dalje nije mogao doći do breaka. Nakon 50 minuta mučenja ušao je u 13. igru gdje kod 4:4 radi mini break i s dva svoja servisa završava priču.

Ivan je pogodio 29 aseva, imao pet winnera više i pet neforsiranih pogrešaka manje, ali je na terenu ostao raditi "prekovremeno".

U drugom kolu igrat će protiv Argentinca Diega Junqueire koji je u tri laka seta eliminirao Adriana Mannarina. Bit će to prvi meč Ljubičića protiv ovog igrača koji veći dio godine provodi na Challengerima, ali je na zemljanoj podlozi opasan.

Roland Garros, tenisači, prvo kolo:
Ivan Ljubičić (Hrvatska, 28) - Eric Prodon (Francuska) 7:5, 7:6(6), 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!