Tenis

Poljakinja ostavila Jelenu bez šansi

Branimir Korać • srijeda, 28.05.2008.

Agnieszka Radwanska bila je prevelik zalogaj za Jelenu Pandžić. Nakon što je uspješno prošla kroz kvalifikacije i prvo kolo, Jelena je zaustavljena u meču u kojem je Radwanska potpuno dominirala i opravdala status 14. nositeljice...

Jelena Pandžić poražena je u drugom kolu Roland Garrosa, ali nema razloga za nezadovoljstvo. Prošla je tri kola kvalifikacija i jedno glavnog turnira, a onda je naletjela na igračicu koja je u velikom usponu i u ovom trenutku prejaka. Poljakinja Agnieszka Radwanska protiv Pandžić je samo pokazala zašto je tako visoko plasirana i zašto se smatra s pravom nadolazećom zvijezdom ženskog tenisa.

Od samog početka meča Radwanska je krenula žestoko. Odmah je Jeleni oduzela servis i povela s 2:0 da bi Pandžić ipak uspjela uzvratiti breakom i poravnati na 2:2. Upravo kod 2:2 odvio se i ključni gem za razvoj prvog seta, Jelena nije uspjela zadržati svoj servis i Poljakinja je ponovno došla do prednosti. Ovaj put je prednost održala, a u završnici prvog seta još jednom došla do breaka i s lakoćom uzela set sa 6:2.

U drugom setu imala je još lakši posao. Umalo se dogodila repriza prvog seta kada je Pandžić kod zaostatka 2:0 došla do break lopte, ali ovaj put je Radwanska zadržala koncentraciju i izvukla se iz neugodne situacije. Tu je priči došao kraj. Kod 3:0 uslijedio je novi break da bi kod 5:0 Radwanska imala protiv servisa i meč loptu, koristi ju te za ukupno manje od sat vremena prolazi u treće kolo.

Statistika je bila, razumljivo, posve na strani Radwanske. Jelena je imala tek tri winnera u cijelom meču, a napravila je 18 neforsiranih pogrešaka više i ovakav rezultat je logičan slijed toga. Radwansku u trećem kolu očekuje bolja iz dvoboja Alize Cornet i Gisele Dulko, u svakom slučaju neugodna protivnica.

Roland Garros, tenisačice, drugo kolo:
Agnieszka Radwanska (Poljska, 14) - Jelena Pandžić (Hrvatska, Q) 6:2, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!