Tenis

Karlović ponovno pao u pet setova

Branimir Korać • srijeda, 28.05.2008.

Ivo Karlović neće igrati u drugom kolu Roland Garrosa. Kao i obično, kada meč ode u pet setova, Karlovićeve šanse su smanjene. Tako je bilo i u Parizu gdje ga je u takvu poziciju doveo Alejandro Falla koji je na kraju upisao prolaz....

Ivo Karlović ako misli do pobjede, ne smije ući u peti set. Ovdje mu je bio suđen nakon što je gubio 2-1 u setovima, a samim time već je bio osuđen na poraz, ako ćemo gledati prethodne mečeve. Naime Karlović nikad još nije pobijedio u pet setova, kada god je meč otišao u odlučujući set na Grand Slam turnirima, naš tenisač je upisao poraz.

U meču protiv Falle propustio je priliku, mogao je on uzeti barem treći set i dovršiti posao ranije, ali u tie-breaku trećeg, koji će se pokazati ključnim, neshvatljivo je pao i oprostio se od Roland Garrosa.

Meč je počeo dobro. U prvom setu kod 2:1 došao je do 0:40 i uzeo servis Kolumbijcu, a u samoj završnici seta kod 5:2 imao je i set loptu protiv servisa koju nije iskoristio. Ipak svoj servis gem priveo je kraju bez kompliciranja i uzeo prvi set sa 6:3.

U drugom setu odmah na početku došao je do break lopte i mogao tako steći veliku prednost, ali nije ju iskoristio. Set je na kraju otišao u tie-break u kojem Falla brzo dolazi do 4:1 i tu veliku prednost čuva do kraja seta bez većih problema. Zanimljivo, u tom setu Kolumbijac je imao tek jednu neforsiranu pogrešku stoga i ne čudi što je Karlović tek igrao 13. igru.

et za kojim Karlović može žaliti je treći. On je također otišao u tie-break u kojem Ivo ima 6:3, a kod 6:5 i dva servisa. Međutim od 6:3 nije osvojio više niti jedan poen i Falla serijom 5:0 dolazi do seta i velike prednosti 2-1.

Uspio se Karlović vratiti u četvrtom setu breakom u završnici kod 5:5, ali u petom setu ponovno dosta oscilira i gubi meč. Dobro je počeo peti set, napravio rani break, ali kod 3:2 Falla se vraća i poravnava na 3:3. Kolumbijac je što je meč više išao kraju, lakše čitao Karlovićev servis i na kraju petog seta kod 5:4 došao do 30:40 i meč lopte koju koristi te prolazi u drugo kolo.

Ivi nije pomoglo 39 aseva obzirom da je napravio puno previše neforsiranih pogrešaka ( 75, Falla 33), realizacija izlaska na mrežu bila je ispod 50 posto kao i realizacija break lopti.

Roland Garros, tenisači, prvo kolo:
Alejandro Falla (Kolumbija) - Ivo Karlović (Hrvatska, 20) 3:6, 7:6(4), 7:6(6), 5:7, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!