Košarka

Roanne uvjerljiv u majstorici

Branko Barić • četvrtak, 29.05.2008.

Roanne je posljednja momčad koja je izborila polufinale francuskog prvenstva. U odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije uzvratili su istom mjerom Le Havreu za težak poraz u drugoj utakmici i tako nastavili svoj pohod ka obrani naslova prvaka..

Poznato je da je u ovakvim play-off utakmicama prednost domaćeg terena zaista velika, ali ipak je zanimljivo koliko su dominantni domaćini bili u seriji između Roannea i Le Havrea. Branitelji naslova prvu su utakmicu dobili s 22 poena razlike, da bi u Le Havreu bili totalno deklasirani sa 100:70. Jedva su dočekali povratak u dvoranu Andrea Vacheressea gdje su ponovno odigrali sjajnu partiju i sa 101:69 potopili goste. Već nakon prve dionice kada je rezultat bio 30:12 bilo je jasno u kojem smjeru ovaj susret ide, a kada je razlika u trećoj četvrtini došla na 30 poena razlike, sve je bilo gotovo.

Čak petorica igrača Roannea ubacila su dvoznamenkasti broj poena, a predvodio ih je Pape Badiane sa 16 poena i 11 skokova. 16 poena također su ubacili i Mohamed Kone, te Marc Salyers, dok je najefikasniji na drugoj strani bio Marcellus Sommerville s 26 poena.

Roanne će u polufinalu snagu odmjeriti sa Le Mansom, najboljom momčadi u regularnom dijelu prvenstva. Prvi susret na rasporedu je u subotu u Le Mansu.

LNB, četvrtfinale, treća utakmica:
Roanne – Le Havre 101:69 (2:1)

Polufinalni parovi:
Le Mans – Roanne
Nancy - Asvel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!