Rukomet

Sakamaki: "Želimo ići na OI"

Sanja Čalić • četvrtak, 29.05.2008.

Izbornik japanske rukometne reprezentacije Kiyoharu Sakamaki najavio je nastup svojih pulena na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre smatrajući kako ih čekaju tri vrlo teške utakmice u kojima će dati sve od sebe kako bi osigurali vizu za Peking...

Japanska je reprezentacija prva momčad koja će se suprotstaviti Hrvatskoj u Zadru na kvalifikacijskom turniru koji vodi na Olimpijske igre. Momčad koja još od 1988. godine nije bila sudionikom Olimpijskih igara svoj će plasman pokušati izboriti predstojećeg vikenda u jakoj konkurenciji s Hrvatskom, Rusijom i Alžirom.

Japanski izbornik Kiyoharu Sakamaki izrazio je zadovoljstvo tijekom dosadašnjih priprema: "Mi smo se spremali za ovo natjecanje u Njemačkoj i Mađarskoj. Uvijek imamo problem s Europljanima zbog visine i tjelesne snage i mislim da nemamo prednost protiv Hrvatske, Rusije i Alžira. Prekjučer smo igrali s Mađarskom, napravili smo dobar rezultat i stekli smo iskustvo kao momčad, ali nikako ne mislim da će nam biti lako u ove tri utakmice."

Vezane vijesti

O onome što očekuje u naredna tri dana japanski rukometni stručnjak odgovorio je: "Bit će teške tri utakmice, ali želimo dati sve od sebe i dobro ćemo igrati. Želimo ići na Olimpijske igre, ali prije rezultata želimo dati sve od sebe i koncentrirati se na svaku utakmicu", zaključio je Sakamaki ističući kako bi njegovoj momčadi u prvom dvoboju najveća prijetnja mogao biti Lacković koji mu je poznat iz njemačke lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!