Košarka

Prekinuta Maccabijeva višegodišnja dominacija

Branimir Korać • petak, 30.05.2008.

Hapoel iz Holona napravio je ono što se u Izraelu smatra pravim pothvatom. Osvojio je naslov izraelskog košarkaškog prvaka te tako prekinuo dominaciju Maccabija koji je osvojio posljednjih 14 naslova. U zadnjih 38 sezona Maccabi je uzeo čak 37 naslova prvaka, ali u 39. su ga izgubili po drugi put u tom razdoblju...

Od samog početka sezone Maccabi se mučio i nije igrao kao proteklih sezona. Sredinom sezone promijenjen je i trener, ali niti novoinstalirani Zvi Sherf nije im osigurao niti jedan trofej. Za malo kratki ostali su i u Euroligi i u Kupu i u prvenstvu. U svim natjecanjima igrali su u finalu i upisali poraze.

U Kupu Izraela svladao ih je Hapoel iz Jeruzalema, a u finalu prvenstva Hapoel iz Holona i to u Maccabijevoj Nokia Areni. U neizvjesnom finalnom dvoboju Maccabi je poražen 73:72, a pobjedu momčadi iz Holona donio je Malik Dixon ubačajem 2.3 sekunde prije kraja susreta. Neposredno prije toga, 6.5 sekundi prije kraja, Nikola Vujčić doveo je Maccabi do vodstva, ali nisu uspjeli zadržati prednost.

P.J. Tucker s 18 poena i šest skokova predvodio je Hapoel, a junak gostiju, Malik Dixon dodao je deset poena. Kod Maccabija Terrence Morris ubacio je 20 poena uz pet skokova, a Nikola Vujčić dodao je 12 poena, četiri skoka, četiri asistencije i dvije blokade.

Izraelsko prvenstvo, finale:
Maccabi Tel Aviv - Hapoel Holon 72:73.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!