Zimski sportovi

Poginuo Luc Bourdon

Krešimir Ferlak • petak, 30.05.2008.

Mladi kanadski hokejaš Luc Bourdon smrtno je stradao u motociklističkoj nesreći u svom rodnom gradu New Brunswicku. Bourdon je imao samo 21 godinu, a bio je član Vancouver Canucksa...

Mladi branič koji je sa juniorskom reprezentacijom Kanade osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu 2007., poginuo je nakon što se sa svojim motociklom zabio u prikolicu traktora. Bourdon je navodno motocikl kupio prije samo dva dana. Igrao je za Vancouver Canuckse na poziciji braniča i bio jedna od najvećih nada te ekipe. Ove sezone je odigrao 27 utakmica i postigao dva pogotka te potpisao trogodišnji ugovor sa Canucksima.

Ova tragična vijest je potresla cijeli hokejaški svijet, a posebice njegov klub. "Bio je odličan igrač i veliki dio budućnosti Vancouvera. Ovo je stravična tragedija. Moje srce je uz njegovu obitelj", rekao je Bourdonov suigrač i partner iz obrane Aaron Miller.

Bourdon je inače bio deseti izbor prve runde drafta 2005. godine, a u budućnosti bi zasigurno postao jedan od stupove obrane Canucksa. Na sutrašnjoj, četvrtoj utakmici finala između Pittsburgha i Detroita, biti će minuta šutnje za tragično i prerano preminulog hokejaša.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!