Rukomet

Zanimljiva prva večer u Francuskoj

Goran Markuš • subota, 31.05.2008.

Dok su domaćini bez većih problema stigli do prve pobjede na kvalifikacijskom turniru u Francuskoj momčad Španjolske do zadnjih trenutaka nije mogla biti sigurna u svoja dva boda protiv iznenađujuće odlične reprezentacije Norveške…

Već na samom startu susreta Francuske i Tunisa domaćini turnira rade 3:0 i daju naznaku u kojem smjeru planiraju odvesti današnju utakmicu. Dok gosti nikako nisu uspijevali iskoristiti ono malo šansi koje su im pružane Francuzi djeluju nezaustavljivo i do poluvremena odlaze na visokih sedam poena prednosti.

Drugo poluvrijeme pamtit će se kao period vladavine Joela Abatija koji zabija šest puta iz isto toliko pokušaja. Stopostotni učinak imali su i Guillaume Gille (4/4), Bertrand Gille (3/3) te Michael Guigou (3/3), a ni Luc Abalo (4/5) nije puno zaostao što je glavni razlog ovako visoke i sigurne pobjede domaćina. Nasreću po goste Anouar Ayed (5 golova) i Wissem Hmem (6 golova) uspjeli su barem djelomično ublažiti ogromnu premoć domaćina na terenu zabivši gotovo polovicu golova svoje momčadi.

U drugoj utakmici Norvežani su uspjeli pošteno namučiti Španjolce koji su do posljednjih sekundi kada Albert Rocas zabija za +2, drhtali u strahu od pobjede koja nije više izgledala tako blizu kao prije samog susreta.

Odličan Borge Lund predvodio je momčad tijekom prvog poluvremena da bi u nastavku tu ulogu preuzeo Frank Loke koji dva puta zabija za minimalnih -1 svoje ekipe samo dvije minute prije kraja susreta. Unatoč krajnje neizvjesnoj utakmici valja napomenuti kako su Španjolci manje-više konstantno kontrolirali utakmicu, a da je Iker Romero (2/9) ili Raul Entrerrios (1/6) bio samo malo precizniji vjerojatno bi pobjednik puno ranije bio poznat.

Kvalifikacije za OI, Francuska:
Francuska – Tunis 34:25 (15:8)
Španjolska – Norveška 33:31 (18:17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!