Tenis

Šarapova i Safina bez problema

Ante Jukić • subota, 31.05.2008.

Nakon što je Svjetlana Kuznjecova, još ranije, osigurala svoje mjesto u četvrtom kolu, popodne su joj se pridružile još dvije sunarodnjakinje, Marija Šarapova i Dinara Safina...

Današnji program u ženskoj konkurenciji RG-a, definitivno se pretvara u praznik ruskog tenisa. Svjetlani Kuznjecovoj, koja se još u jutarnjem terminu lako obračunala s Nadijom Petrovom, u četvrtom kolu su se pridružile Marija Šarapova i Dinara Safina, očekivanim pobjedama protiv Karin Knapp, odnosno Jie Zheng.

Šarapova je malo više problema imala tek u prvom setu, dok je nastavak meča ponudio "jednosmjernu ulicu". S druge strane, Safina je još jednom potvrdila odličnu formu, a pravi test za mlađu sestru Marata Safina bit će sljedeće kolo, u kojem joj je protivnica upravo Šarapova. Bit će to repriza susreta od prije dvije godine, a tada je uspješnija bila Safina, nadoknadivši 5:1 prednost Šarapove u trećem setu. Sudeći po igrama koje prikazuju u posljednje vrijeme, a to se posebno odnosi na Safinu, očekuje nas vrlo zanimljiv i neizvjestan dvoboj.

Prolaz u sljedeće kolo osigurala je i treća nositeljica, Jelena Janković, koja je uspješno završila meč protiv Slovakinje Cibulkove, prekinut jučer zbog mraka.

Tenisačice, treće kolo: Šarapova (Rusija, 1) - Knapp (Italija, 32) 7:6(4), 6:0, Safina (Rusija, 13) - Zheng (Kina) 6:2, 7:5, Janković (Srbija, 3) - Cibulkova (Slovačka, 28) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!