Vodeni sportovi

Hrvati opet pospremili Talijane

Hrvoje Vuković • subota, 31.05.2008.

U prvom kolu drugog kvalifikacijskog turnira vaterpolske Svjetske lige, hrvatska B reprezentacija upisala je i prvu pobjedu. Baš kao i na prvom turniru u Budvi, Hrvati su bili bolji od Talijana, ali ovaj put uz puno više muke, tek nakon izvođenja peteraca...

Hrvatska B reprezentacija predvođena Emilom Nikolićem došla je do još jedne pobjede u kvalifikacijama Svjetske lige. Iako su naši zapadni susjedi bolje otvorili susret i poveli s 0:2, Kunac i Obradović vratili su stvari na "nulu", da bi potom u drugoj četvrtini potpuno razbili protivnike i došli do visokih 6:2.

Iako se činilo da je time riješeno i pitanje pobjednika, tako nisu mislili i Talijani, pa smo u trećoj četvrtini zamijenili uloge i prije posljednjih osam minuta rezultat glasi 7:7. Niti u toj finalnoj četvrtini nismo dobili pobjednika, budući da su s naše strane bili precizni Kunac i Obradović, a kod Talijana Sottani i Presciutti. Nakon tih 9:9 odmah se pristupilo izvođenju peteraca, u kojima smo na kraju slavili s ukupnih 15:14. Hrvatskoj tako sada nedostaje još jedna pobjeda za plasman na završni turnir Svjetske lige koji će se igrati upravo u Italiji.

Svjetska liga, 2. kvalifikacijski turnir, 1. kolo, Atena, 30.5.08.:
Hrvatska - Italija 15:14 (9:9) nakon peteraca
Grčka - Crna Gora 11:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!