Ostali sportovi

Sellu pobjeda ganula do suza

Maja Giljanović • subota, 31.05.2008.

27-godišnji Emanuele Sella pobjednik je 20. etape Giro d'Italije - Talijan je 232 kilometara dugačku etapu od Rovette do Tirana osvojio izvrsno povukavši 16 kilometara prije cilja na usponu na Apricu, maglia rosu će u sutrašnjoj završnoj etapi braniti Alberto Contador, dok je našeg Vladimira Miholjevića današnje 31. mjesto katapultiralo sve do 21. pozicije u ukupnom poretku...

Sella je slavio s minutom prednosti ispred sunarodnjaka Gilberta Simonija, treći je stigao Španjolac Joaquin Rodriguez, a sunarodnjak mu je Alberto Contador, lani pobjednik Toura, tijekom cijele etape kontrolirao Riccarda Ricca i u cilj ušao neposredno nakon Talijana s identičnom minutim i pol zaostatka za Sellom.

Ricco za 25-godišnjakom i dalje kaska četiri sekunde, dok je dojučer trećeplasirani u ukupnom poretku branitelj lanjskog naslova Danilo di Luca 15. mjestom pao na ukupno sedmo te se oprostio i od teoretskih izgleda postati prvi Talijan nakon Franca Balmamiona koji je još 1963. zadnji uspio dvaput uzastopce osvojiti Giro.

21. etapa je 28.5 kilometara dugački kronometar od Cesano Maderna do Milana: izdrži li, Contador Velasco će naslijediti velikog sunarodnjaka Miguela Induraina koji je 1992. kad je Giro, naime, posljednji put okončan kronometrom trijumfalno prošao milanskim Vratima pobjede i osvojio prestižnu maglia rosu (sljedeće je, pak, sezone peterostruki pobjednik Toura obranio naslov).

Giro, 20. etapa:
1.Sella (Italija, Group Navigare) 6.52.45
2.Simoni (Italija, Androni Giocattoli) +1.04
3.Rodriguez (Španjolska, Caisse d'Epargne) +1.22
...
31.MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Liquigas) +10.53

Ukupni poredak:
1.Contador (Španjolska, Astana) 89.23.25
2.Ricco (Italija, Saunier Duval) +4
3.Bruseghin (Italija, Lampre) +2.00
...
21.MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Liquigas) +48.53
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!