Rukomet

"Publika je zaslužila tri pobjede"

Sanja Čalić • subota, 31.05.2008.

Sjajnom pobjedom nad uvijek joj teškim protivnicima Rusima, Hrvatska je ostvarila svoj primarni cilj i izborila plasman na Olimpijske igre u Pekingu. Veliko zadovoljstvo postignutim izrazili su izbornik Červar i pojedini reprezentativci, dok su Rusi odbili prisustvovati uobičajenoj konferenciji za novinare nakon završetka susreta…

Nakon što je čestitao svojim pulenima, "i iskusnim borcima i mlađim igračima", izbornik Lino Červar zaključio je kako je njegova momčad utakmicu dobila zahvaljujući vrlo dobroj obrani: "Bila je teška utakmica. Počeli smo obranom 5 – 1, a onda smo promijenili na 3 – 2 – 1 koja se pokazala još jačom. Znali smo da utakmicu moramo dobiti ratom i primijenili smo geslo koje često govorim da se obranom dobiva, a napadom gubi utakmica."

Riječi hvale za fantastičnu zadarsku publiku koja je svih 60 minuta zdušno bodrila Paklene Červar nije mogao zaobići: "Nisam nigdje vidio ovakve ljude, ovakvu publiku, da toliko mogu izdržati i toliko navijati u kontinuitetu. Bili su naš osmi igrač u jednom navijanju koje može biti uzor i zato se želimo sutra oprostiti od publike kao pobjednici ovog turnira, i naravno, vratit ćemo se ponovno."

Upravo je o publici, jer kako kaže, "ona to zaslužuje", najprije progovorio Petar Metličić: "Već desetak dana što smo tu, ovo je nevjerojatno. Ovaj turnir mi je možda i najteži u karijeri, jer kad ti ljudi pruže toliku ljubav toplinu, kad te vole i cijene, to daje opterećenje jer smo htjeli odigrati dobro i dati sve od sebe. Siguran sam da će sutra biti velika fešta i Zadar može biti ponosan na ove navijače."

Iako svi osjećaju posljedice duge sezone, Metličić vjeruje da će iz Zadra reprezentacija otići neporažena: "Vjerujem da imamo dovoljno snage da pobijedimo Alžir koji se pokazao dosta lošim na ovom turniru."

Svoje viđenje značajne pobjede hrvatske reprezentacije dao je i Davor Dominiković: "Znali smo prije utakmice da je to najozbiljniji protivnik i tako se pokazalo. Rusi su uvijek Rusi, igrali su odličnu obranu. Vidjelo se da je kraj sezone i da su svi na izmaku snaga i mi smo to maksimalno iskoristili."

Kao i u prvom susretu s Japanom, važan je doprinos pobjedi nad Rusima dao i mladi Ivan Čupić: "Prvi smo cilj ispunili, plasirali se u Peking, a drugi cilj je otići s tri pobjede iz Zadra. Mislim da je publika zaslužila da im pružimo tri pobjede i da im pružimo veselje. Znali smo da je s Rusima uvijek teško, borili smo se i na kraju smo zasluženo pobijedili srcem, borbenošću i nošeni divnom publikom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!