Nogomet

"Ako ono nije prekršaj, nema smisla igrati"

Zoran Zdelar • subota, 31.05.2008.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Niko Kovač, u razgovoru s novinarom RTL televizije neposredno nakon utakmice rekao je kako navijači ne moraju brinuti zbog igre momčadi u dvoboju s Mađarskom, ali je izrazio i ogorčenje zbog nedosuđenog prekršaja na Pletikosi.

Iako se vidjelo da su mađarski reprezentativci relativno limitirana momčad, svojom trkom i borbenošću sve su to nadoknadili i na kraju u potpunosti zasluženo oteli bod Hrvatskoj, kojoj je to bila generalna proba prije odlaska u Austriju. Neki igrači su prilično razočarali, ali među navedenima se ne može svrstati kapetana Niku Kovača, koji je unatoč autogolu bio među boljim na terenu u, ovog puta, plavom dresu.

No, unatoč ne odveć uvjerljivoj predstavi naše reprezentacije, kapetan smatra da nema razloga za zabrinutost u hrvatskoj nogometnoj javnosti. "Mi smo znali što nas čeka u Budimpeštu, ali mislim da nema razloga za zabrinutost. Očekujem da će Austrijanci igrati slično kao večeras Mađari. Ne može se očekivati da ćemo na Europskom prvenstvu svakoga dobiti. Barem mogu reći da smo ipak bili u prilikama bolja momčad, a i sudac je poklonio izjednačenje protivniku. Dva igrača su napala našeg vratara u petercu i ako to nije prekršaj onda ne moramo igrati nogomet", bio je oštar stariji od braće Kovač.

Niko je prokomentirao i što ćemo morati promijeniti u svojoj igri želimo li u idućoj utakmici ubilježiti bolji rezultat. "Vidjelo se da su nas Mađari odmah zatvorili i nisu nam dopustili da diktiramo igru, a to će pokušati i naš prvi protivnik na Europskom prvenstvu. Mi moramo pokušati spustiti loptu na travu, jer nabijanje ne vodi ničemu. U takvoj situaciji u prednosti je ona momčad koja se brani", smatra Niko Kovač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!