Nogomet

Modrić: "Bit ćemo pravi na Euru"

Tomislav Pacak, Dario Dodić • nedjelja, 01.06.2008.

Nakon remija protiv Mađarske u posljednjoj provjeri prije Eura, hrvatski reprezentativci bili su složni u jednom - sve što je bilo do sada nije bitno, Euro će dati ocjenu ovih priprema. Iz Budimpešte za Sportnet.hr Dario Dodić i Tomislav Pacak...

Luka Modrić nije bio previše nezadovoljan prikazanom igrom Hrvatske, premda je priznao kako Hrvatska ne igra isto u prijateljskim utakmicama kao u onim "pravim".

Mađari nisu bili lagan protivnik: "Mađari su igrali agresivno, sigurno su pokazali napredak u odnosu na igre od prije. Međutim, istina je da mi više volimo igrati službene utakmice od prijateljskih tako da vjerujem da ćemo biti pravi na Euru."

Modrić se nije složio s novinarima da je u drugom poluvremenu Hrvatska izgledala umorno: "Pa ne znam baš da smo bili umorni, ja to nisam tako vidio. Što se mene osobno tiče, osjećao sam se dobro... Imao sam tu temperaturu koja je ostavila traga na meni, ali osjećam se dobro."

Luka je svjestan da ni rezultati ni prijateljske utakmice nisu previše bitne: "Sve ovo što je do sada bilo se zaboravlja. Važno se pripremiti za tu prvu utakmicu i tamo dati sve od sebe."

Danijel Pranjić opet je startao kao lijevi bočni, i ostavio je solidan dojam u obrani, ali i s potencijalom da napravi više u napadu: "Bila je dosta nervozna utakmica s obje strane. Imali smo više prilika, ali ih nismo iskoristili. Šteta što nismo pobijedili.

Očekuje li Pranjić da će igrati protiv Austrije: "Nadam se da hoću. Moramo vidjeti što je s aduktorom kojeg sam malo istegnuo, ali vjerujem da će to biti u redu."

Kako ocjenjuje svoju igru: "Pa dobro, vi očekujete da više pružim u napadu, ali imam dosta obaveza u obrani i nije mi lako puno toga napraviti prema naprijed, nisam 'stroj'. Ali nije mi problem igrati tako defanzivno, što god treba za reprezentaciju."

Ivan Rakitić ušao je u drugom dijelu, ali također nije ostavio zapaženi učinak: Trebala nam je ovakva utakmica, bio je to pravi test.Dali smo sve od sebe. "

Ivan se, kao i svi, nada da će igrati: "Pa jasno svima je nama želja igrati, svi smo ovdje da bi igrali. U prvih 11 će igrati oni koji su najbolji. Prije godinu dana bih vam rekao da ste ludi da ste mi tvrdili da ću biti u ovoj situaciji da se s Hrvatskom spremam za Euro, tad se još nisam ni odlučio za koga ću igrati."

Iako je i Rakitić bio u igri, Srna je izvodio sve prekide: "Pa dobro, on je započeo pa je i izvodio sve prekide. To je sigurno jaka strana moje igre i jedan od razloga zašto se nadam da ću igrati. "

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!