Vodeni sportovi

Grci nas udaljili od završnice

Hrvoje Vuković • nedjelja, 01.06.2008.

Hrvatska vaterpolska B reprezentacija doživjela je prvi poraz na drugom kvalifikacijskom turniru Svjetske lige koji se ovih dana igra u Ateni. Naime, Hrvatska je u drugom kolu poražena od najjačeg sastava Grčke čime su nam šanse za prolaz na završnicu Svjetske lige svedene na minimum...

Realno gledajući, rezervna postava Hrvatske nije imala previše šansi protiv kompletnih Grka. Do poluvremena smo se još koliko toliko držali, zaostajući samo dva pogotka (3:5), no na kraju su domaćini turnira zasluženo slavili sa 5:13 i tako nas udaljili od završnice Svjetske lige kojoj će domaćin biti Italija.

Nakon pet odigranih susreta na dva kvalifikacijska turnira u Budvi i Ateni, Hrvatska ima tri pobjede i dva poraza te je skupila osam bodova (bod manje jer je Italija svladana tek nakon peteraca). Crna Gora je prva s 12 bodova, Grčka ima devet, a Italij bodovi niti nisu bitni budući da kao domaćin ima direktan plasman.

Za prolaz dalje Hrvatska bi trebala u posljednjem kolu svladati Crnu Goru koja također igra u najjačem sastavu, i to sa tri gola razlike, pošto će Grci vrlo vjerojatno slaviti protiv Italije.

Svjetska liga, 2. kvalifikacijski turnir, 2. kolo, Atena, 31.5.08.::
Hrvatska - Grčka 5:13 (1:2, 2:3, 1:2, 1:6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!