Nogomet

Rumunji uvjerljivi protiv Crne Gore

Ante Pažanin • nedjelja, 01.06.2008.

Rumunjska reprezentacija visokom je pobjedom od 4:0 nad Crnom Gorom dobila dozu samopouzdanja pred početak Euro i poslala jasan znak svojim protivnicima u grupi da im neće biti lako...

Rumunji su u svom posljednjem ispitu pred početak Eura na stadionu Steaue u Bukureštu s četiri gola ispratili i mirno, uvjereni u svoju snagu, mogu otići prema Austriji i Švicarskoj. Početak za Rumunje nije bio toliko dobar, već u prvoj minuti Tamas je u kaznenom prostoru srušio napadača Rome Mirka Vučinića. Vučinić je krenuo sam izvesti kazneni udarac, no Lobont je dobro pogodio stranu i obranio još jednom potvrdivši nepisano pravilo da igrač na kojem je počinjen jedanaesterac nikad ne izvodi sam udarac. U 15. minuti još jedan napadač iz Serie A i to Adrian Mutu iz Fiorentine zabio je za vodstvo domaćih nakon odličnog dodavanja Chivua i tako unio mir u rumunjske redove.

Do kraja poluvremena obje su momčadi imale dobre prilike koje su obranili Lobont na jednoj i njegov kolega među vratnicama Božović na drugoj strani. U drugom poluvremenu nakon dosta izmjena Rumunjska je potpuno zagospodarila terenom, a u 49. minuti je Ghionea, koji je ušao umjesto Tamasa, glavom nakon dobrog ubacivanja Petrea povećao vodstvo na 2:0. Do kraja utakmice još je jedan igrač s klube i to Dica s dva gola potopio Crnogorce. Ovakva predstava bila je potrebna Rumunjima pred početak prvenstva, jer će im fantastične igre biti potrebne kako bi prošli u skupini smrti s Nizozemskom; Francuskom i Italijom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!