Vodeni sportovi

Hrvati ostali bez završnice

Hrvoje Vuković • nedjelja, 01.06.2008.

U posljednjem kolu drugog kvalifikacijskog turnira Svjetske lige, hrvatska B reprezentacija poražena je od Crne Gore koja je nastupila u najjačem sastavu, čime smo se oprostili od daljnjeg tijeka natjecanja...

Hrvatskoj je u posljednjem kolu bila potrebna pobjeda od barem tri razlike za plasman na završnicu koja će se održati u Italiji. Ipak, bilo je jasno kako će naša rezervna postava teško parirati kompletnim Crnogorcima, koji su prvi poveli pogotkom Gojkovića, da bi potom preko Obradovića i Lončara Hrvatska došla do svog jedinog vodstva na utakmici.

Druga četvrtina pokazala se kao presudna. Crnogorci su nam utrpali četiri komada, mi njima samo jedan i tih plus tri naši protivnici više nisu ispuštali do kraja utakmice. Imali smo u jednom trenutku i pet golova minusa (4:9), ali na kraju smo poraženi sa 9:13 i time se oprostili od daljnjeg natjecanja, budući da smo završili na trećem mjestu u skupini. Kao prve dvije reprezentacije, dalje idu Crna Gora i Grčka te Italija kao domaćin završnog turnira.

Unatoč trećem mjestu, možemo biti vrlo zadovoljni nastupima naše druge postave u kojoj zasigurno ima potencijala za naš najjači sastav, a ovaj je turnir i bio prvenstveno zamišljen kao dobra šansa za naše mlađe igrače kako bi stekli potrebno iskustvo igranja na međunarodnoj sceni. U drugoj europskoj skupini prolaz dalje osigurale su Srbija i Španjolska.

Svjetska liga, 2. kvalifikacijski turnir, 3. kolo, Atena, 1.6.08.:
Hrvatska - Crna Gora 9:13 (2:2, 1:4, 3:3, 3:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!