Rukomet

Duvnjaku za rođendan, Zadru za oproštaj

Sanja Čalić • nedjelja, 01.06.2008.

Nakon neraspoloženog prvog dijela, kad je prepun Višnjik strepio nad minimalnom prednošću naše reprezentacije, u drugom su naši rukometaši ubacili u svoju pravu brzinu i "rasturili" Alžirce. Pogoci s deset metara Lackovića, šut iz okreta Vorija, serija Vukovića, i cepelini Dominikovića, Duvnjaka…pravi rukometni gušt i pobjeda od +11, Zadru za oproštaj i Duvnjaku za rođendan.

Slika 1 od 2.
Foto: Sebastian Govorčin

Hrvatska – Alžir 37:26 (14:13)

Kvalifikacijsku turnir za Olimpijske igre
Zadar, dvorana na Višnjiku, gledatelja: 7500
Suci: Canbro, Claesson (Švedska)

Hrvatska: Balić, Duvnjak 7, Lacković 5, Vori 5, Dominiković 2, Vuković 7, Šprem 2, Metličić, Valčić 4, Vukić 1, Ćupić 4, Anušić

Obrana: Losert 5, Alilović 3
Sedmerci: 4/6
Isključenja: 4 minute

Alžir: Ouardas, Chehbour 6, Hadj Ali 2, Benkahla 1, Berkous 4, Boudrali, Boultif 3, Layadi 2, Chehbour 4, Zouaoui 4, Berriah, Yahia

Obrana: Rabir 8, Fligha -
Sedmerci: 4/5
Isključenja: 14 minuta

Slika 2 od 3.
Foto: Sebastian Govorčin

Iako su Alžirci tijekom prva dva dana kvalifikacijskog turnira pokazali najslabiju igru, u prvom su dijelu prilično mučili hrvatske reprezentativce. Izbornik Červar nastupa je poštedio Mirzu Džombu, a umjesto njega priliku zaigrati u svom gradu dobio je Josip Valčić. Hrvatska je susret započela u pomlađenom sastavu, bez Balića i kapetana Metličića koji tijekom susreta nisu ni ulazili u igru, što su Alžirci, poglavito u prvom dijelu, dobro iskoristili.

Slika 3 od 4.
Foto: Sebastian Govorčin

Hrvatski su reprezentativci poveli pogotkom Čupića, a sve do osme minute, kad su pogotkom slavljenika Duvnjaka poveli 4:6, održavali su razliku od jednog gola. No nespretnosti u hrvatskom napadu, ali i obrane Rabira vratili su Alžirce u egal u 14. minuti koji su put do Losertove i Alilovićeve mreže pronalazili ponajviše preko dva Chehboura, Riada i Omara (6/6 u prvom dijelu).

Slika 4 od 5.
Foto: Sebastian Govorčin

U vrlo tvrdoj igri Hrvatska je iskoristila isključenje Layadija u 23. minuti i ponovno povela s dva razlike (9:11) dvama uzastopnim pogocima Vukovića, što je bila i najveća prednost koju je u prvom dijelu uspjela ostvariti. Svoje je vodstvo od plus dva Hrvatska čuvala sve do posljednje sekunde prvog dijela kad ju je svojim pogotkom smanjio Zouaoui (13:14).

Slika 6 od 8.
Foto: Sebastian Govorčin

Potpuno novo lice probuđene Hrvatske dočekalo nas je u drugom dijelu. Hrvatsku rapsodiju započeo je Duvnjak, njemu se potom pridružio i Dominiković, te su tada hrvatski igrači potpuno opustili kočnicu, i sjajno odigranim akcijama, kojima su mamili oduševljenje ponovno veličanstvene publike, do 37. minute prešli u vodstvo od čak devet golova (13:22). Alžirska igra, s druge strane, potpuno se raspala te su svoj prvi pogodak u drugom dijelu postigli tek u 39. minuti.

Slika 5 od 6.
Foto: Sebastian Govorčin

Već tada bilo je jasno tko je pobjednik dvoboja budući da je mnogo opuštenijom igrom Hrvatska u potpunosti zavladala terenom te sa svih strana punila alžirsku mrežu. Hrvatska prednost nastavila je iz minute u minutu rasti, a trima uzastopnim pogocima Duvnjaka, koji je na najljepši način proslavio svoj rođendan, hrvatski su reprezentativci u 54. minuti došli i do plus 11 (23:34), koje su do kraja susreta uspjeli održati (26:37) i tako ostvarili i drugi željeni cilj – završetak turnira bez poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!