Košarka

Anzulović prvak i u Belgiji

Branimir Korać • nedjelja, 01.06.2008.

Nakon što je prošle sezone s Cibonom osvojio naslov prvaka Hrvatske, Dražen Anzulović do naslova je ove sezone odveo belgijski Charleroi...

Iako je Bree uoči doigravanja osigurao prvu poziciju i prednost domaćeg parketa, u finalnoj seriji protiv Charleroi nije došao niti do jedne pobjede. Upisao je dva domaća poraza i momčad koju vodi Dražen Anzulović otišla je do naslova prvaka. Od 2004. godine Charleroi je čekao na naslov i ove sezone uspio je konačno osvojiti sedmu titulu prvaka.

U trećem susretu Anzulovićeva momčad slavila je 61:59. Domaćin je bio u prednosti u prvom dijelu susreta, ali u nastavku Charleroi igra puno bolje i u 37. minuti preuzima vodstvo. Na ulasku u posljednju minutu bivši Zadranin Michael Meeks ubacio je tricu za poravnanje 59:59, a nekoliko sekundi prije kraja Justin Hamilton pogađa za pobjedu Charleroia.

Kod Breea najbolji su bili Meeks sa 16 poena i sedam skokova te Doron Perkins s deset poena, devet skokova i pet asistencija. U gostujućem sastavu Matt Walsh ubacio je 19 poena.

Belgijsko prvenstvo, finale:
Bree - Charleroi 59:61 (0-3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!