Košarka

Repeša objavio imena odabranih

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.06.2008.

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju očekuju kvalifikacije za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu. Izbornik Jasmin Repeša objavio je imena 18 kandidata koji će se boriti za mjesta među putnicima za kvalifikacije i nadamo se i Olimpijske igre...

Popis kandidata za nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre je očekivan. Izbornik Jasmin Repeša pozvao je ono najbolje što hrvatska košarka trenutno ima izuzev Andrije Žižića, Gordana Giričeka i Nikole Vujčića koji su ranije otkazali nastup te Marija Kasuna zbog njegovog općeg zdravstvenog stanja.

Vođen formom, kvalitetom i onim što su pokazali tijekom sezone, na popis je Repeša u suradnji s Draženom Anzulovićem i Tomislavom Mijatovićem stavio sljedeće igrače: Dalibor Bagarić (Upim Bologna), Marko Banić (Lagun Aro Bilbao), Stanko Barać (Pamesa/Tau Ceramica), Davor Kus (Unicaja), Krešimir Lončar (Lokomotiv Rostov), Branimir Longin (Oldenburg), Damir Markota (Žalgiris), Sandro Nicević (Besiktas), Zoran Planinić (Tau Ceramica), Marko Popović (Žalgiris), Nikola Prkačin (Panathinaikos), Marin Rozić (Cibona), Damjan Rudež (Split CO), Krunoslav Simon (Zagreb CB), Marko Tomas (Fuenlabrada/Real Madrid), Ante Tomić (Zagreb CB), Roko Ukić (Lottomatica/Barcelona) i Jakov Vladović (Zagreb CB).

To je manje-više popis koji se mogao očekivati, a u krug reprezentativaca mogli su još eventualno uskočiti Hrvoje Perić i Marino Baždarić, no konkurencija je i ovako jaka i kvalitetna.

Pripreme reprezentacije počinju 12. lipnja, a održavat će se dobrim dijelom u stalnoj bazi naše reprezentacije u Crikvenici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!