Nogomet

Suarez potpisao za Dinamo

Vedran Attias • srijeda, 04.06.2008.

Bogat program u Maksimiru. Prvo su stipendijski ugovor potpisala tri mlada Dinamova igrača, zatim je sportski direktor pričao o pojačanjima i pripremama, a potom smo čuli i o Ramljaku koji počinje u četvrtak, no najzanimljive je bilo čuti kako je Suarez potpisao za Dinamo, a Morales je vrlo blizu. Idemo redom..

Stipendijske ugovore su potpisali Ivan Herceg, Marin Špoljarić i Hrvoje Šikić. Herceg i Šikić su 90. godište dok je Špoljarić godinu dana stariji. Sportski direktor Zoran Mamić kratko je pohvalio mladiće: "Dečki su svojim radom, rezultatom i ponašanjem zaslužili ovakvu privilegiju - stipendijski ugovor. Sad sve dalje ovisi o njima i njihovom radu. Sretni smo što imamo toliko mladih i domaćih igrača i to je naša strategija, a na njima je iskoristiti priliku i postati nosioci igre Dinama u budućnosti."

Šef omladinske škole, Romeo Jozak, također je pohvalio ove igrače: " Potpisali smo ugovore s naša tri talenta koji su procijenjeni kao perspektivni. Oni su već sada pravi igrači koji u kontinuitetu pokazuju svoj talent; posebno ističem - u kontinuitetu. Ovaj potez je garancija s naše strane kako se radi o ozbiljnim talentima koji bi danas - sutra mogli nešto značiti na ovim prostorima."

Počinje Ramljak

Od 5.- 8. lipnja u Zagrebu se igra Međunarodni memorijalni nogometni turnir Mladen Ramljak. Jedan od boljih juniorskih turnira u Europi igra se na terenima u Maksimiru te se svakako isplati doći pogledati mlade snage Dinama, Hajduka, Osijeka, Rijeke, Rapida, Besiktasa, Litexa i Slavije iz Praga. Dinamo svoje utakmice igra 5.,6. i 7. u 18.15 na terenu Hitrec - Kacijan, a protivnici su Litex, Osijek i Rapid.

Božidar Šikić, jedan od vodećih ljudi u omladinskoj školi i voditelj projekta "Lokomotiva", ovako je najavio turnir: "Približio se šesti turnir Mladen Ramljak koji će, i ove godine, biti dosta jak i zanimljiv. Imamo malo peha što nismo dobili reprezentaciju Gane, no naše vlasti im dozvolile vize. Utakmice se igraju svaki dan od 9 i 10.45 te poslijepodne, one atraktivnije, u 16.30 i 18.15. Jutarnje se utakmice igraju na juniorskom igralištu ispod juga, a popodne na Hitrec-Kacijanu. Ulaz je besplatan i svakako se isplati doći."

Sami igrači, razumljivo, bili su i više nego sretni: "Velika mi je čast i zadovoljstvo potpisati ovaj ugovor. Ovo je sjajan nagrada za uloženi trud i rad tijekom godina i pravi korak prema mojem cilju - postati profesionalni nogometaš.", rekao je vezni igrač Hrvoje Šikić. Ivan Herceg, koji igra stopera, rekao je sljedeće: "Ovo je želja svakog igrača u omladinskoj školi i nadam se kako ću opravdati povjerenje." Marin Špoljarić također je bio presretan ovakvim raspletom: "Sretan sam kao malo dijete i nadam se da ću opravdati pohvale struke. Ovo mi je još jedan poticaj za rad dalje."

Nakon svečanog dijela konferencije, Zoran Mamić, nakon što je čestitao juniorima na osvajanju turnira Kvarnerska rivijera, otkrio je kako je Dinamo sve riješio oko dolaska Guillerma Suareza: "Ofenzivni vezni Suarez potpisao je sinoć za Dinamo. Pred početak priprema obavit će liječnički pregled te će, ako sve dobro prođe, ugovor postati valjan. Što se tiče financija, mogu samo reći kako je sve u granicama normale."

Što se tiče Pedra Moralesa, nema ništa novo: on ima obveze za reprezentaciju i konačni dogovor se još čeka: "On danas i 10. igra za reprezentaciju, a 13. i 19. igra kvalifikacije. U Zagrebu bi trebao biti nakon 19. kako bi riješili formalnosti." Osim Suareza i Moralesa, Dinamo ima u planu još samo jednog igrača - lijevog bočnog: "Radimo na dovođenju još jednog igrača iz Argentine koji igra lijevog beka i time završava naš prijelazni rok."

Dosta se igrača povezivalo s Dinamo posljednjih nekoliko dana, ali sportski direktor jasno je otkrio kako Dinamo, osim već spomenuta tri igrača, nikoga više nema u planu: "Ne postoji više niti jedan igrač koji je u našim vizijama - niti Babić, niti bilo tko drugi."

Na kraju, još je samo kratko bila riječ o pripremama koje bi Dinamo trebao od 25.6 - 5.7. odraditi u Austriji, desetak kilometara od Murske Sobote. Tamo će Modri odigrati tri utakmice, a dva protivnika već su poznata: Interblock iz Ljubljane i Dynamo Kiev. Utakmice će, na traženje protivnika i organizatora, biti zatvorenog tipa.

Sve u svemu, nakon što se prošlih tjedana nagađalo tko će sve doći / otići - Modri su prilično jasno otkrili karte - jedan ofenzivni vezni već je potpisao, na drugom se radi, a dolazi i lijevi bočni. Naravno, svakako vrijedi spomenuti i kako odlazaka više neće biti.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!