Tenis

Federer u polufinalu

Ante Jukić • srijeda, 04.06.2008.

Najbolji tenisač svijeta, Roger Federer, plasirao se u polufinale Roland Garrosa, nakon što je danas bio bolji od Čileanca Fernanda Gonzaleza...

Još samo jedna prepreka dijeli Rogera Federera od trećeg uzastopnog nastupa u finalu u Roland Garrosu. U današnjem četvrtfinalnom dvoboju, Federer je bio prejak za Fernanda Gonzaleza, nanijevši mu tako 11. poraz u 12. međusobnom susretu.

Čileanac je sjajno otvorio susret i ekspresno, sa 6:2, osvojio prvi set. U tim trenucima činilo se kako prvog igrača svijeta čeka težak posao, no Federer je do kraja meča preuzeo potpunu kontrolu i relativno lako dobio sljedeća tri seta. U drugoj je dionici Švicarac čak dva puta oduzeo servis Čileancu, dok mu je u trećem i četvrtom setu bio dovoljan po jedan break za konačno slavlje. Federer će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Monfils-Ferrer, a taj je susret upravo u tijeku.

Treba spomenuti da je ovo 16. uzastopni nastup Federera u polufinalima Grand Slam turnira, što je još jedan veliki doseg u ionako prebogatoj riznici genijalnog Švicarca.

Tenisači, četvrtfinale: Federer (Švicarska, 1) - Gonzalez (Čile, 24) 2:6, 6:2, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!