Nogomet

Šimić vjeruje u "stotku"

Tomislav Pacak • četvrtak, 05.06.2008.

Igrač s najviše nastupa u dresu hrvatske reprezentacije, Dario Šimić, nada se kako bi na predstojećem Euru mogao doći do okrugle brojke od 100 nastupa, iako trenutno nije u prvom planu izbornika Bilića...

Šimić ima naviku rušenja rekorda na velikim natjecanjima - 2002. godine je u Koreji i Japanu došao do brojke od 50 nastupa, da bi u Njemačkoj 2006. godine protiv Japana postao igrač s najviše nastupa u reprezentaciji, prestigavši Roberta Jarnija.

S 98 "kapica" na leđima, Šimić je opasno blizu "stotke": "Ne igra se samo jedna utakmica. Igrat ćemo još dva susreta u grupi i nadamo se da ćemo doći barem do četvrtfinala, znači, bit će još dosta šansi za igrati."

Šimić ne krije da bi mu 100. nastup bio velika čast: "Jako sam ponosan što sam za Hrvatsku nastupio toliko puta. Ono što me čini najponosnijim je što je potrebno uložiti zaista puno truda da bi igrao na visokom nivou svake godine. I svake sezone pojave se novi igrači, stoga moraš ostati konkurentan. K tome, Hrvati su već u startu vrlo ponosni."

Stoper Milana, koji je za reprezentaciju uvijek igrao fantastično na velikim natjecanjima, usporedio je i sadašnju generaciju s onom brončanom iz 1998. godine: "Tada smo imali posebnu momčad s velikim individualnim talentima, posebnijim igračima nego što ih sada imamo. I tada nam je puno toga išlo na ruku u kvalifikacijama, i na krilima toga otišli smo do trećeg mjesta na svijetu."

Nadamo se da će i izbornik Bilić prepoznati Šimićeve zasluge, ali prije svega njegovu kvalitetu koja u reprezentativnom dresu nikada nije bila sporna niti razočoravajuća, pa da će "Šime" u Austriji i Švicarskoj dogurati do troznamenkastog broja nastupa...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!