Košarka

Repeša i Ukić blizu, ali nedovoljno

Ivana Spahija • petak, 06.06.2008.

Ni drugi finalni susret doigravanja talijanskog košarkaškog prvenstva između Montepaschija iz Siene i Lottomatice Rome nije ponudio drugačiji rasplet nego prvi. Košarkaši iz Siene upisali su drugu pobjedu na domaćem terenu, a iako su gosti iz Rima bili vrlo blizu, nisu uspjeli doći do vrlo važne pobjede...

Montepaschi se nalazi točno na pola puta do naslova, momčadi iz Siene nedostaju još dvije pobjede za novu titulu talijanskih prvaka. U drugom susretu, odigranom također u Sieni, košarkaši Montepaschija svladali su Repešinu Lottomaticu s tijesnih 85:82. Iako su domaćini tijekom cijelog susreta bili u vodstvu, Rimljani su im se u posljednjim trenucima uspjeli približiti, ali ne i uzeti pobjedu.

Utakmica je očekivano započela pritiskom košarkaša iz Siene, koji su nakon prve četvrtine imali šest poena prednosti (24:18). Ništa drugačije nije bilo ni u drugoj četvrtini, a domaćini su na odmor otišli pri +10 (48:38).

Momčad iz Siene održavala je "pristojnu" prednost sve do posljednjih nekoliko minuta susreta kada su se gosti, predvođeni Lorbekom i Hawkinsom, uspjeli približiti na tek tri poena zaostatka. Hawkins je pogodio tricu za 85:82, što je bio i konačan rezultat te za eventualni preokret Lottomatice više nije bilo vremena.

Prvo ime susreta je Erazem Lorbek iz Lottomatice, postigao je 22 poena kojima je pridodao i tri skoka. Roko Ukić proveo je 27 minuta na parketu u dresu rimske momčadi, ubacio je 11 poena uz dva skoka i četiri asistencije. Pobjedi Montepaschija najviše je pridonio Rimantas Kaukenas s 19 postignutih poena.

Lega A Basket, doigravanje, finale, druga utakmica: Montepaschi Siena - Lottomatica Roma 85:82 (ukupno 2-0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!